Op woensdag 26 en donderdag 27 september 2018 stonden de terugwedstrijden in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League op het programma. Drie Belgian Red Flames staan met hun club in de achtste finale want ook Davinia Vanmechelen plaatste zich met PSG!

Davinia Vanmechelen, zittend uiterst rechts, voor de aftrap van PSG-Sankt Pölten in de eerste ronde van de UWCL 2018-19! Foto – (c) PSG/Teampics

Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen mocht voor het eerst dit seizoen in een officiële wedstrijd starten in de basis bij Paris-Saint-Germain en dat in de terugwedstrijd tegen de Oostenrijkse kampioen SKN Sankt Pölten. Ze speelde een sterke wedstrijd in het met 500 toeschouwers gevulde Stade Jean Bouin van Parijs en ze gaf kort voor het einde van de wedstrijd de assist voor het tweede doelpunt van Melika Pekel (2-0, 84ste minuut). Marie-Antoinette Katoto opende de score even over het uur vanop de strafschopstip (1-0, 61ste minuut). Het bleef bij die 2-0 voor PSG, dat dit seizoen getraind wordt door Olivier Echouafni, de ex-bondscoach van het Franse nationale vrouwenvoetbalteam, en waar de Braziliaanse voetballegende Formiga ook voor het eerst opnieuw aan de aftrap stond.

Davinia Vanmechelen loopt naar Melike Pekel na haar assist voor de 2de goal! Foto – (c) PSG/Teampics

In de andere duels op donderdagavond vielen geen verrassingen. Titelverdediger Lyon ging vlot voorbij het Noorse Avaldsnes dankzij doelpunten van Amel Majri (1-0, 8ste minuut) en dubbels van Eugénie Le Sommer (2-0, 22ste minuut) en 3-0, 31ste minuut) en Ada Hegerberg (4-0, 55ste minuut en 5-0, 81ste minuut). Er waren ook overwinningen voor Slavia Praag, LSK Kvinner en FC Zürich. Glasgow City tenslotte verloor wel nog thuis tegen Somatio Barcelona uit Cyprus met 0-1 na een doelpunt van Krystyna Freda (7de minuut) maar de Schotse tegenstander van RSC Anderlecht had de heenwedstrijd gewonnen met 0-2 en staat dus toch in de achtste finales van de UWCL 2018-19!

***Dit waren alle uitslagen van de terugwedstrijden in de eerste ronde van de UWCL 2018-19:

Glasgow City (Schotland) – Somatio Barcelona FA (Cyprus) 0-1 (heen: 2-0);

Met Manchester City (Engeland), Fortuna Hjörring (Denemarken), Zvezda-2005 (Rusland) en Sparta Praag (Tsjechië) werden er in totaal 4 reekshoofden uitgeschakeld!

***De loting voor de 1/8ste finales is op maandag 1 oktober 2018 in het Zwitserse Nyon. De heenwedstrijden zijn dan op woensdag 17 en donderdag 18 oktober 2018 met terugwedstrijden op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november 2018.

De reekshoofden bij die loting zijn:
Lyon (Frankrijk), VfL Wolfsburg (Duitsland), PSG (Frankrijk), FC Barcelona (Spanje), Rosengard (Zweden), Bayern München (Duitsland), Chelsea (Engeland) en Bröndby (Denemarken).
De niet-reekshoofden zijn:
Slavia Praag (Tsjechië), FC Zürich (Zwitserland), Linköping (Zweden), Glasgow City (Schotland), LSK Kvinner (Noorwegen), Atlético Madrid (Spanje), Fiorentina (Italië) en Ajax (Nederland).

***De finale is in het Ferencváros Stadium van Boedapest op zaterdag 18 mei 2019.