Share

Op maandag 1 oktober 2018 werd er in het Zwitserse Nyon geloot voor de achtste finales in de UEFA Women’s Champions League. Met Davina Philtjens en Heleen Jaques (Fiorentina) en Davinia Vanmechelen (PSG) zijn nog 3 Belgian Red Flames op weg naar de UWCL-finale 2019 in Boedapest.

Het wordt overigens geen makkelijke opgave voor Davina Philtjens en Heleen Jaques. Zij kregen met Fiorentina het Engelse Chelsea als tegenstander in de achtste finales terwijl voor Davinia Vanmechelen met PSG een Zweedse tegenstander uit de bus kwam: Linköping. De Nederlandse landskampioen Ajax mag het opnemen tegen titelverdediger Olympique Lyonnais terwijl Glasgow City, de ploeg die RSC Anderlecht de weg naar de eerste ronde versperde na Somatio Barcelona FA uit Cyprus nu het echte FC Barcelona ontmoet. Atlético Madrid, dat Tessa Wullaert en Manchester City uitschakelde, neemt het nu op tegen VfL Wolfsburg, het team dat het ook vorig seizoen al in de eerste ronde van de UWCL tegenkwam.

Dit zijn alle duels in de achtste finales van de UWCL 2018-19:
FC Zürich (Zwitserland) – Bayern München (Duitsland);
VfL Wolfsburg (Duitsland) – Atlético Madrid (Spanje);
Ajax (Nederland) – Lyon (Frankrijk);
FC Barcelona (Spanje) – Glasgow City (Schotland);
Linköping (Zweden) – Paris Saint-Germain (Frankrijk);
Chelsea (Engeland) – Fiorentina (Italië);
Rosengård (Zweden) – Slavia Praag (Tsjechië);
LSK Kvinner (Noorwegen) – Brøndby (Denemarken);

De heenwedstrijden zijn dan op woensdag 17 en donderdag 18 oktober 2018 met terugwedstrijden op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november 2018.

***De finale is in het Ferencváros Stadium van Boedapest op zaterdag 18 mei 2019.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share