Op zondag 30 september 2018 stonden er flink wat Belgen in het buitenland op het veld of op het parket. Het zorgde voor doelpunten en opvallende uitslagen. Belgian Red Flame lukte voor Manchester City haar eerste competitiegoal meteen het winnende doelpunt en ook Justine Vanhaevermaet deed bij SC Sand de netten van de tegenstander trillen!

Dit waren de uitslagen:

***Engelse FA Women Super League – 4de speeldag:

Birmingham City – Manchester City 2-3 (rust: 1-0);
Doelpunten: 8′ Abbie McManus 1-0 owngoal, 49′ Meaghan Sargeant 2-0, 54′ Caroline Weir 2-1, 65′ Nikita Parris 2-2, 73′ Tessa Wullaert 2-3.

Doelpunt: 36′ Brooke Chaplen 0-1.
Rode kaart: 56′ Rhiannon Roberts (Liverpool Ladies).

Belgian Red Flame Yana Daniëls bleef de volledige wedstrijd op de bank.

Lees over Liverpool – Reading via:
BBC Sport

Bristol City (Julie Biesmans) – Everton werd afgelast.

***Duitsland – Frauen-Bundesliga – 3de speeldag:

Justine Vanhaevermaet maakte haar debuut bij SC Sand in de thuiswedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach voor 517 toeschouwers in het Orsay-Stadion in Willstätt. Ze mocht na 80 minuten invallen voor Nina Burger en ze lukte in de toegevoegde tijd (90ste + 1′ minuut) ook meteen haar eerste doelpunt in de Duitse competitie waarmee ze de 5-0-eindstand op het bord trapte! VfL Wolfsburg won de topaffiche tegen Bayern München met 6-0! De Poolse Ewa Pajor lukte 3 goals, Pernille Harder scoorde vanop de strafschopstip en ook Alexandra Popp was succesvol terwijl Verena Schweers voor een owngoal zorgde.

U kan het eerste doelpunt van Justine Vanhaevermaet voor SC Sand bekijken via DFB TV:
DFB TV – SC Sand/Borussia Mönchengladbach

***Frankrijk – D1 Féminine – 5de speeldag:

PSG – Lille OSC 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 12′ Lina Boussaha 0-1, 35′ Shuang Wang 1-1.

Maud Coutereels en Silke Demeyere speelden de volledige wedstrijd voor Lille OSC, Davinia Vanmechelen zat niet in de selektie bij PSG.

***WK Basketbal 2018 in Tenerife:

Wedstrijd voor de 3de plaats:
Belgian Cats – Spanje 60-67;

Ann Wauters speelde haar 100ste wedstrijd voor de Belgian Cats die dit keer nipt verloren van Europees kampioen Spanje en zo toch bijzonder knap vierde werden op hun allereerste WK ooit!

Bekijk enkele hoogtepunten met dank aan FIBA TV:

Finale:
Australië – Verenigde Staten 56-73;

Bekijk enkele hoogtepunten van de finale dankzij FIBA TV:

***WK Volleybal 2018 bij de mannen in Italië:

De 49-jarige Vital Heynen is daar als bondscoach van Polen wereldkampioen geworden. Hij is de eerste Belgische coach die een wereldtitel pakt in een ploegsport. Polen versloeg in de finale Brazilië met 3-0 (28-26, 25-20 en 25-23). Vital Heynen leidde op het EK 2017 de Belgian Red Dragons naar een historische vierde plaats. Op het WK 2014 won hij een bronzen medaille als bondscoach van Duitsland!