Share

Op vrijdag 5 oktober 2018 stonden beide heenwedstrijden in de halve finales van de play-offs richting het WK 2019 in Frankrijk op het programma met als inzet het laatste Europese ticket voor de eindronde.

Europees kampioen Nederland nam in een heruitgave van de EK-finale 2017 thuis tegen Denemarken afstand in de eerste helft met kopbaldoelpunten van Lineth Beerensteyn op aangeven van Shanice van de Sanden (1-0, 21ste minuut) en van Shanice van de Sanden na een voorzet van Kika van Es (2-0, 42ste minuut). De score had voor de rust nog hoger kunnen zijn want Jackie Groenen trof in het eerste kwartier al de lat (13de minuut). Loes Geurts voorkwam kort voor de rust de aansluitingstreffer van Europees voetbalster van het jaar Pernille Harder (44ste minuut). In de 80ste minuut mikte de ingevallen Vivianne Miedema alleen voor doel nog op de lat voor Nederland. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd mikte ook Katrine Veje op de lat voor Denemarken (90ste minuut) maar de Oranje Leeuwinnen bleven overeind en hebben dus de beste papieren om de finale van de play-offs te bereiken voor het begin van de terugwedstrijd toekomende dinsdag 9 oktober 2018 in Viborg.

Bekijk de video met de hoogtepunten van dit duel dankzij OnsOranje/KNVB:

De Belgian Red Flames kwamen tweemaal op voorsprong op Den Dreef in Leuven tegen Zwitserland maar evenveel keer gaven ze die voorsprong opnieuw weg. Janice Cayman, die op 27 april 2008 haar allereerste goal voor België tegen Zwitserland lukte, scoorde al vroeg in de wedstrijd (1-0, 5de minuut) maar op aangeven van Ramona Bachmann maakte de ingevallen Alisha Lehmann via Davina Philtjens in het begin van de tweede helft gelijk (1-1, 55ste minuut). Laura De Neve maakte dan op het uur in haar 23ste interland haar allereerste doelpunt voor de Belgian Red Flames en dat was een pareltje! Een schitterend schot met links zuiver in de hoek (2-1, 60ste minuut). België leek met die kleine voorsprong naar het Zwitserse Biel voor de terugwedstrijd komende dinsdag 9 oktober 2018 te kunnen afreizen maar dan zorgde Alisha Lehmann in het slot van de wedstrijd alsnog voor de gelijkmaker opnieuw op aangeven van Ramona Bachmann (2-2, 87ste minuut). Beide ploegen hielden mekaar dus in evenwicht en ze behouden allebei uitzicht op de finale van de play-off voor het laatste Europese ticket richting het WK 2019 in Frankrijk!

Laura De Neve lukte in haar 23ste interland voor België haar allereerste doelpunt! Het was een schitterend en onhoudbaar schot! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Dit waren de uitslagen van beide heenwedstrijden:

***Raf Verlegh Stadion in Breda:

Nederland – Denemarken 2-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 21′ Lineth Beerensteyn 1-0, 42′ Shanice van de Sanden 2-0.

***Den Dreef in Leuven:

België – Zwitserland 2-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 5′ Janice Cayman 1-0, 55′ Alisha Lehmann via Davina Philtjens 1-1, 60′ Laura De Neve 2-1, 87′ Alisha Lehmann 2-2.

De terugwedstrijden zijn nu dinsdag 9 oktober 2018!

Bekijk een samenvatting van België – Zwitserland via Sporza:
Sporza.be

Herbekijk de volledige wedstrijd dankzij Proximus Sports TV:
Fb Proximus Sports/Belgian Red Flames

Foto’s rond België – Zwitserland kan U bekijken via:
Sportpix.be

Lees nog meer over Nederland – Denemarken via:
UEFA.com – Play-Off Nederland – Denemarken

Lees nog meer over België – Zwitserland via:
UEFA.com – Play-Off België – Zwitserland


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Ook nog meegeven dat de Belgische U19 in hun eerste EK-kwalificatieronde in Armenië hun tweede wedstrijd hebben gewonnen tegen Wales met 3-1, een stand die al bij de rust bereikt was. De Belgische goals waren van Kaily Dhondt, Lisa Petry en Talitha De Groote! De Belgian Red Flames U19 zijn zo zeker van kwalificatie voor de Eliteronde en ze spelen op maandag 8 oktober 2018 nog tegen Ijsland, dat met 4-0 won tegen Armenië, voor de groepswinst!

Share