Share

De Belgian Red Flames U19 hebben zich in Yerevan verzekerd van een ticket voor de Eliteronde op weg naar de eindronde van het EK in Schotland. Na de winst op de openingsdag tegen gastland Armenië wonnen ze nu ook hun tweede wedstrijd tegen Wales!

De Belgian Red Flames U19 wonnen op vrijdag 5 oktober 2018 onder leiding van bondscoach Thomas Jansen in Yerevan met 3-1 dankzij vroege doelpunten van Kaily Dhondt (1-0, 2de minuut) en Lisa Petry (2-0, 18de minuut). Een ongewilde owngoal van Gwyneth Vanaenrode zorgde voor de aansluitingstreffer van Wales maar nog voor de rust dikte Talitha De Groote aan tot 3-1. In de tweede helft wijzigde deze score niet meer!

België speelde dit keer in volgende opstelling: Femke Bastiaen in doel, in de verdediging speelden van rechts naar links Gwyneth Vanaenrode, captain Sari Kees, Zenia Mertens en Constance Brackman; op het middenveld vonden we Aster Janssens, Karlijn Knapen en Kaily Dhondt terug en in de aanval speelden Lisa Petry, Esther Buabadi en Talitha De Groote. Romy Camps verving na 21 minuten Constance Brackman, Stephanie Pirotte wisselde in de 64ste minuut Esther Buabadi af en Janne Geers kwam na 73 minuten in het veld voor Zenia Mertens. Joséphine Delvaux bleef als reservedoelvrouw 90 minuten op de bank net als Marie Van Caesbroeck, Frieke Temmerman, Chrystal Lermusiaux, Noa Corbeels en Inara Bouker.

Eerder op de dag won Ijsland met 4-0 tegen Armenië. Ijsland en België spelen op maandag 8 oktober 2018 voor de groepswinst. De Belgian Red Flames U19 hebben voldoende aan een gelijkspel!

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 2de speeldag in groep 12:

Ijsland – Armenië 4-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 39′ Eva Rut Ásþórsdóttir 1-0, 48′ Karólína Lea Vilhjálmsdóttir 2-0, 70′ Bergdís Fanney Einarsdóttir, 79′ Eva Rut Ásþórsdóttir 4-0.

België – Wales 3-1 (rust: 3-1);
Doelpunten: 2′ Kaily Dhondt 1-0, 18′ Lisa Petry 2-0, 25′ Gwyneth Vanaenrode 2-1 owngoal, 43′ Talitha De Groote 3-1.

De stand na de 2de speeldag is:
1. België 2-6 (8-1);
2. Ijsland 2-6 (6-1);
3. Wales 2-0 (2-5);
4. Armenië 2-0 (0-9);

***Dit is het programma voor de 3de speeldag op maandag 8 oktober 2018:
Armenië – Wales;
Ijsland – België (12u);

België en Ijsland zijn al zeker geplaatst voor de Eliteronde met titelverdediger Spanje en Frankrijk. De loting van deze Eliteronde zal plaatsvinden op 23 november 2018.

De EK-eindronde is van 16 tot 28 juli 2019 in Schotland! Op deze EK-eindronde wordt vervolgens ook gespeeld voor de tickets voor het WK U20 van 2020!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees meer over Ijsland – Armenië via:
UEFA.com

Lees meer over België – Wales via:
UEFA.com

Share