Share

Op dinsdag 9 oktober 2018 stonden beide terugwedstrijden in de halve finales van de play-offs richting het WK 2019 in Frankrijk op het programma met als inzet het laatste Europese ticket voor de eindronde.

Europees kampioen Nederland won na de heenwedstrijd nu ook de terugwedstrijd tegen Denemarken. Ondanks een vroege achterstand na een strafschopdoelpunt van Nadia Nadim (1-0, 5de minuut) keerde het nog met de volle buit terug huiswaarts dankzij twee doelpunten van Lyneth Beerensteyn (7de minuut en 90ste + 2′ minuut). Nederland stoot door naar de finale van de play-offs, net als op weg naar het WK 2015 in Canada toen dat een succesvolle ommeweg was om het eindtornooi te bereiken!

Zwiterland en de Belgian Red Flames tijdens de volksliederen voor de terugwedstrijd van de halve finale van de play-offs voor het laatste Europese ticket in Biel/Bienne! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook het duel tussen Zwitserland en de Belgian Red Flames eindigde op eenzelfde resultaat als in de heenwedstrijd in Leuven namelijk een gelijkspel. Dit keer werd het 1-1 na doelpunten van Géraldine Reuteler (1-0, 23ste minuut) en van Tine De Caigny (1-1, 77ste minuut). Het spijtige gevolg voor de Belgian Red Flames is dat ze op basis van de uit gescoorde doelpunten hun droom om voor het eerst aan een WK-eindronde te kunnen deelnemen moeten opbergen. Ook voor Zwitserland is het een tweede deelname aan een Europese finale van de play-offs richting het WK. Het lukte Zwitserland eerder in 2011 maar ze geraakten wel niet op het WK zelf!

Dit waren de uitslagen van beide terugwedstrijden:

***Viborg Stadium in Viborg:

Denemarken – Nederland 1-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 5′ Nadia Nadim 1-0 op strafschop, 7′ Lineth Beerensteyn 1-1, 90′ + 2′ Lineth Beerensteyn 1-2.

***Tissot Arena in Biel/Bienne:

Zwitserland – België 1-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 23′ Géraldine Reuteler 1-0, 77′ Tine De Caigny 1-1.

***De finale voor het laatste Europese ticket richting WK 2019 is dus:
Nederland – Zwitserland;
Zowel de heen- als de terugwedstrijd moeten gespeeld worden tussen zondag 5 en maandag 13 november 2018. Nederland begint thuis!

Lees over Denemarken – Nederland via:
UEFA.com

Lees meer over Zwitserland – België via:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share