Op de 6de speeldag in de eerste provinciale West-Vlaanderen kwamen de twee teams die nog het maximum van de punten hadden in de problemen. Zowel SW Ladies Harelbeke als SK Staden bleven in het zand steken tegen teams waartegen ze op papier sterker waren. Op het veld van de West-Vlaamse eerste provincialer KFC Poperinge was er op zaterdagavond ook voor het eerst een derby tussen BS Westhoek en SK Reningelst!

SW Ladies Harelbeke leidde aan de rust thuis tegen VV Koekelare dankzij een doelpunt van Kaja Juras (1-0, 37ste minuut). Maar in de tweede helft draaiden Tiffany D’Hoore (1-1, 55ste minuut) en Ilse Morel (1-2, 70ste minuut) de situatie om. Vijf minuten voor tijd redde Sabrina Mestdagh nog een punt voor de thuisploeg (2-2, 85ste minuut).

SW Ladies Harelbeke juicht nadat Kaja Juras (7) de thuisploeg op voorsprong bracht maar het werd uiteindelijk een gelijkspel! Foto – (c) SW Ladies Harelbeke / Amalia Carpentier

SK Staden stond bij de rust op bezoek bij het beloftenteam van Dames VK Egem al met 3-0 in het krijt na goals van Joke Parmentier (1-0), Femke Caes (2-0) en Louise Wittouck (3-0). Even over het uur lukte Louise Wittouck zelfs de 4-0 (63ste minuut) maar dan sloeg SK Staden terug. Dankzij doelpulnten van Faye Verlae (4-1, 65ste) en Stacey Vandycke (4-2, 70ste) leek de eer van de bezoekers gered. Maar Eline Devolder en haar team dachten daar anders over en in het slot lukte zij in drie minuten nog twee doelpunten (4-3, 85ste en 4-4, 88ste minuut) waardoor de bezoekers alsnog met een onverhoopt punt naar huis mochten.

SK Staden vierde het gelijkspel op bezoek bij het beloftenteam van Dames VK Egem als een overwnning. Ze kwamen immers ook in het laatste half uur van een 4-0-achterstand nog terug! Foto – (c) SK Staden/SVD

Dames VK Egem doet overigens mee aan de wedstrijd van Sport Vlaanderen en MNM voor de jeugd. Zij gaan samen op zoek naar de coolste sportclub van Vlaanderen. Dit is de inzending van Dames VK Egem met dank aan Esther Vande Cavey:

Door het puntenverlies van SW Ladies Harelbeke en SK Staden kwamen drie achtervolgers dichterbij. Het beloftenteam van FW Diksmuide-Merkem (dat thuis met 4-0 won tegen DV Kortrijk), KFC Heist Ladies (0-1-winst op bezoek bij KSV Bredene dankzij een doelpunt in de 86ste minuut van captain Delphine Dedeene) en KFC Moerkerke (1-3-winst op Cerkelladies Brugge). Zij volgen nu allemaal op een punt van het leidersduo.

Delphine Dedeene, de captain van KFC Heist Ladies, scoorde in het slot van de wedstrijd het winnende doelpunt op bezoek bij KSV Bredene! Foto – (c) KFC Heist Ladies

Tenslotte ook nog de overwinningen vermelden van SK Reningelst in de op zaterdagavond 6 oktober 2018 al gespeelde derby op bezoek bij BS Westhoek (1-4 nadat het bij de rust nog 1-0 stond), van SC Zonnebeke thuis tegen Ladies Oudenburg (3-1) en van KSV De Ruiter Roeselare thuis tegen het beloftenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele (5-0).

SK Reningelst Ladies voor de derby op bezoek bij BS Westhoek! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Dit waren alle uitslagen op de 6de speeldag in de 1ste provinciale West-Vlaanderen:
BS Westhoek – SK Reningelst 1-4;
SC Zonnebeke – Ladies Oudenburg 3-1;
Cerkelladies Brugge – KFC Moerkerke 1-3;
Dames VK Egem B – SK Staden 4-4;
KSV De Ruiter Roeselare – KSKV Zwevezele B 5-0;
SW Ladies Harelbeke – VV Koekelare 2-2;
KSV Bredene – KFC Heist Ladies 0-1;
FW Diksmuide-Merkem B – DV Kortrijk 4-0;