Blue Star Westhoek en SK Reningelst Ladies stonden op de 6de speeldag in de eerste provinciale West-Vlaanderen tegenover mekaar. De derby werd gespeeld op het hoofdveld van KFC Poperinge. Voor aanvang van de wedstrijd had BS Westhoek, dat vorig seizoen nog in 2de provinciale uitkwam, onder leiding van trainer Danny Knockaert al 4 punten. SK Reningelst Ladies waar Chris Truant de coach is telde al 6 punten. Maar er was maar één boodschap en die was uiteraard winnen!

U kan een samenvatting van deze wedstrijd bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

De bezoekers haalden het dus met 1-4 ondanks een 1-0-achterstand bij de rust na een vroeg en mooi doelpunt van Nicky Cauwelier (1-0, 10de minuut). Na de rust sloegen de bezoekers terug met goals van Ine De Lameillieure (1-1, 66ste minuut), Jill Depreiter (1-2 op strafschop, 72ste minuut), Kelly Phlypo (1-3, 75ste minuut) en een tweede doelpunt van Ine De Lameillieure (1-4, 79ste minuut). Door deze overwinning staat SK Reningelst Ladies nu op de 8ste plaats met 9 punten op 18. BS Westhoek staat 13de op 16 teams met 4 op 18.