Share

De UEFA maakte op maandag 15 oktober 2018 een opvallende beslissing bekend. Het gaat de bijdrage voor het ontwikkelingsprogramma voor het vrouwenvoetbal verhogen met 50 procent!

Het vrouwenvoetbal wint aan populariteit zowel aan de basis als bij de elite. Om deze evolutie in positieve zin te blijven ondersteunen heeft de UEFA beslist om een verhoging van 50% toe te passen in de ontwikkelingsprogramma’s voor het vrouwenvoetbal in Europa.

De 55 leden van de UEFA waaronder dus ook de KBVB, die nu al 100.000 euro per jaar ontvangen voor deze ontwikkelingsprogramma’s, krijgen er vanaf 2020 jaarlijks 50.000 euro bij waardoor de jaarlijkse bijdrage van de UEFA aan hun respectieve leden zal verhogen tot 150.000 euro per jaar!

Vrouwenvoetbal heeft nog een enorme toekomst en het is in dit kader dat de UEFA deze beslissing heeft genomen. De budgetten in de richting van de nationale bonden worden dus verhoogd om het vrouwenvoetbal in het volledige Europese continent verder te stimuleren, zo liet UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin weten op de website van de UEFA. “Zowel voordat ik voorzitter van de UEFA werd en ook sinds ik het ben was de deelname en de rol van vrouwen in het voetbal verhogen altijd een van mijn doelstellingen.”

Lees nog meer hierover via:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share