De vijfde speeldag van de Super League 2018-19 had iets bijzonders. Voor het eerst werden twee van de drie wedstrijd op zaterdag gespeeld. Uiteraard waren op vrijdagavond 12 oktober 2018 alle ogen gericht op het duel in de UEFA Nations League van de Rode Duivels tegen Zwitserland. Toch speelden de vrouwelijke Rouches op die vrijdagavond.

Bekerhouder Standard boekte de eerste overwinning van het seizoen thuis tegen KSK Heist. Bij de rust stond het al 4-0 met doelpunten van Lisa Petry, een dubbel van Sanne Schoenmakers die zo haar totaal in de Belgische Super League op 46 bracht en eentje van Noémie Gelders. Na de pauze dikten Zoë Van Eynde en Lisa Petry aan tot 6-0. De bezoekers vielen dan net voor het slotkwartier met tien na een tweede gele kaart voor Marthe Vandyck (73ste minuut) waarna Caroliena Wolters in het slot de eindscore nog opdreef tot 8-0!

Op zaterdag 13 oktober 2018 stond OH Leuven aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee al heel vroeg in het krijt tegen de vrouwelijke Buffalo’s. Dankzij knappe goals van Jody Vangheluwe en van Chloé Vande Velde stond het na tien minuten wedstrijd al 0-2. Vijf minuten voor tijd lukte Lotte De Wilde het derde bezoekende doelpunt (0-3).

KRC Genk Ladies, opnieuw met Sofie Van Houtven in het doel, snoepte onder leiding van interim-coach Raymond Loose als eerste club dit seizoen titelverdediger RSC Anderlecht twee punten af. De bezoekers hadden na tal van kansen in het slot nog kunnen winnen maar Vanessa Susanna trof de lat. Door het gelijkspel is KAA Gent Ladies voorlopig alleen leider in de Belgische Super League 2018-19.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 5de speeldag in de Super League:

Standard – KSK Heist 8-0 (rust: 4-0);
Doelpunten: 35′ Lisa Petry 1-0, 38′ Sanne Schoenmakers 2-0, 41′ Sanne Schoenmakers 3-0, 44′ Noémie Gelders 4-0, 54′ Zoë Van Eynde 5-0, 69′ Lisa Petry 6-0, 88′ Caroliena Wolters 7-0, 90′ + 3′ Caroliena Wolters 8-0.
Rode kaart: 73′ Marthe Vandyck (KSK Heist).

Op zaterdag 13 oktober 2018 om 20 uur:

OH Leuven – KAA Gent Ladies 0-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: 9′ Jody Vangheluwe 0-1, 10′ Chloé Vande Velde 0-2, 85′ Lotte De Wilde 0-3.

2 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Anaëlle Wiard (OH Leuven), Sanne Schoenmakers (Standard), Noémie Gelders (Standard), Lisa Petry (Standard), Caroliena Wolters (Standard);

1 goal:
Zoë Van Eynde (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Yuna Appermont (KRC Genk Ladies), Floor Caelen (KRC Genk Ladies), Celien Guns (KRC Genk Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven), Emma Coolen (KSK Heist voor KRC Genk Ladies).

***Het programma voor de 6de speeldag op vrijdag 19 oktober 2018 om 20u:

Standard – KRC Genk Ladies (Académie RLD, Angleur);
Scheidsrechter: Hicham Dridelli met als assistenten Jeremy Lagast en Dominique Klemczak;

OH Leuven – RSC Anderlecht (20u30, Korbeekdamstraat, Oud-Heverlee);
Scheidsrechter: Irmgard Vanmeirvenne met als assistenten Thalia Decoene en Joline Delcroix;

KSK Heist – KAA Gent Ladies (zat. 20/10 om 15u, Lostraat 50, Heist-op-den-Berg);
Scheidsrechter: Viki De Cremer met als assistenten Shauni Depruyst en Tom Dillen.