Share

Zwitserland zal het in de beslissingswedstrijden voor het laatste Europese ticket richting het WK 2019 in Frankrijk tegen Nederland zonder aanvoerster Lara Dickenmann moeten doen. De Zwitserse recordinternational raakte zwaar geblesseerd in de heenwedstrijd van de achtste finale van de UEFA Women’s Champions League met haar club VfL Wolfsburg tegen Atlético Madrid.

De 32-jarige linkerflankspeelster, die al 135 interlands speelde voor Zwitserland en daarin ook 53 keer scoorde, raakte na een tackle in het begin van de wedstrijd zwaar geblesseerd aan de linkerknie. Na de testen in het ziekenhuis bleek dat zowel de kruisbanden als de meniscus gescheurd is. Daardoor staat de tweevoudige winnaar van de UEFA Women’s Champions League (met Olympique Lyonnais in 2011 en 2012) wellicht voor een half jaar aan de zijlijn.

Lara Dickenmann, die recent nog een verlenging van haar contract tot 2021 tekende bij VfL Wolfsburg, keek er enorm naar uit om met Zwitserland opnieuw in Nederland te voetballen omdat ze de sfeer in de stadions ook tijdens het EK 2017 fantastisch vond.

Luister naar Lara Dickenmann na de kwalificatie met Zwitserland tegen de Belgian Red Flames op dinsdag 9 oktober 2018 dankzij Vrouwenteam TV:

Nog meegeven dat Zwitserland in de heenwedstrijd in Utrecht op vrijdag 9 november 2018 om 20 uur ook al Ramona Bachmann moet missen vanwege een schorsing. De terugwedstrijd is op dinsdag 13 november 2018 om 19 uur in Schaffhausen.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Lees nog meer over het WK 2019 in Frankrijk:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over Zwitserland – België via:
Vrouwenteam.be

Lees nog meer over de carrière van Lara Dickenmann:
Laradickenmann.com
en via:
VfL Wolfsburg.de

Share