Na 8 speeldagen in de 1ste provinciale West-Vlaanderen is SW Ladies Harelbeke alleen leider geworden terwijl Ladies Oudenburg voor het eerst kon winnen in deze competitie en dat op bezoek bij Cerkelladies Brugge!

Vorig seizoen speelde Ladies Oudenburg in deze reeks nog mee bovenin maar dit seizoen was het lang wachten op de eerste overwinning. Die kwam er afgelopen zondag 21 oktober 2018 op bezoek bij het team dat vorig seizoen nog in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal speelde. Bij de rust stond het al 0-1 maar Cerkelladies Brugge kwam na de rust wel eerst langszij via Magali Vermeersch. Uiteindelijk werd de eerste driepunter van het seizoen toch veroverd na een knappe 1-4-overwinning. De doelpuntenmakers bij Ladies Oudenburg waren Ade Peeters en Louise Van Durme die elk 2 doelpunten voor hun rekening namen!

SW Ladies Harelbeke had zelf geen moeite om afstand te nemen van DV Kortrijk. Het werd maar liefst 11-0 met 6 doelpunten van Valerie Vanmellaerts, 4 goals van Lisa Callemeyn en eentje van Marie Vandenberghe terwijl de thuisploeg ook nog faalde vanop de strafschopstip. Co-leider SK Staden had het iets moeilijker op bezoek bij SC Zonnebeke. Daar kwam het pas na halfweg de tweede helft op voorsprong via Bianka Ternier (0-1, 67ste minuut) maar met doelpunten van Hanne Mylle (1-1, 68ste minuut) en Charlotte Vandecasteele (2-1, 71ste minuut) was de wedstrijd nog geen vier minuten later helemaal gedraaid. Bianka Ternier lukte vervolgens wel nog de gelijkmaker (2-2, 77ste minuut) maar verder dan een gelijkspel kwamen de bezoekers niet meer. Twee minuten voor tijd moesten de bezoekers nog verder met tien nadat Ellen Knockaert het veld moest verlaten na een tweede gele kaart.

Het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem wordt derde na de winst thuis tegen KFC Heist Ladies! Foto – (c) FW Diksmuide-Merkem

Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem haalde het thuis tegen KFC Heist Ladies. Met doelpunten van Brookelynn Cooreman (14de minuut) en captain Joyce Blomme (41ste minuut stond het bij de rust al 2-0. Brookelynn Cooreman zette de thuisploeg nog voor het uur op 3-0 (56ste minuut). Ellen Vansteelant kon een kwartier voor tijd het eerreddende doelpunt scoren voor de bezoekers (3-1, 75ste minuut). Beide teams ontmoeten elkaar binnenkort opnieuw in de kwartfinales van de Beker van West-Vlaanderen!

En dan nog telkens een opmerkelijke terugkeer in de wedstrijd. SK Reningelst stond met 2-0 (1-0 bij de rust) en 3-1 in het krijt bij het beloftenteam van Dames VK Egem B maar kwam in de tweede helft nog terug tot 3-3 dankzij een dubbel van Kelly Phlypo en de gelijkmaker van Jill Depreitere terwijl VV Koekelare op bezoek bij het beloftenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele al vroeg met 2-0 achter stond. Ilse Morel zorgde voor de aansluitingstreffer (2-1, 21ste minuut) en uiteindelijk won VV Koekelare nog met 2-3 won dankzij twee doelpunten in het slotkwartier van Tiffany D’hoore (2-2 op strafschop, 76ste minuut) en Elise Lagae (2-3, 85ste minuut).