Op zondag 28 oktober 2018 stond de 9de speeldag in de 1ste provinciale West-Vlaanderen op het programma. Opvallend was dat er geen enkel gelijkspel te noteren viel. Bovenaan won SK Staden de derby tegen FW Diksmuide-Merkem B en er waren belangrijke overwinningen voor KSV De Ruiter Roeselare, de 3de van het seizoen, en BS Westhoek, de tweede van het seizoen!

Bekijk de samenvatting van SK Staden – FW Diksmuide-Merkem B met dank aan Siebe Cambier:

Bianka Ternier zette SK Staden al na 3 minuten op voorsprong (1-0) tegen het beloftenteam van FW Diksmuide-Merkem maar twee minuten later waren de bordjes al opnieuw in evenwicht na een doelpunt van Iense Beernaert (1-1). In het derde kwartier liep SK Staden uit tot 3-1 na goals van Magali Boi (2-1, 33ste minuut) en een tweede van Bianka Ternier (3-1, 39ste minuut). Helemaal op het einde kon Cleo Mus nog de aansluitingstreffer scoren (3-2, 87ste minuut) maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet meer!

Een doelpunt van Sarah Metsu voor KSV Bredene op bezoek bij het beloftenteam van Dames VK Egem! Foto – (c) Dames VK Egem

SK Staden blijft zo tweede op 2 punten van leider SW Ladies Harelbeke, dat met 1-4 won op bezoek bij Ladies Oudenburg met o.a. een dubbel van Manal Fadil. KFC Heist Ladies wonnen in een doelpuntenfestival thuis tegen Cerkelladies Brugge met 6-3. Annelies Vanwelden en Jana Stolle lukten elk 2 goals voor de thuisploeg! KFC Moerkerke won met forfaitcijfers thuis tegen het beloftenteam van KSKV Zwevezele en KSV Bredene won met 2-4 met o.a. een dubbel van Alaia Chaffart op bezoek bij het beloftenteam van Dames VK Egem. VV Koekelare haalde zwaar uit op bezoek bij SK Reningelst waar het won met 2-8. Silke Peere lukte 3 goals voor de bezoekers die in de stand naar de 7de plaats klimmen.

BS Westhoek is blij na de tweede overwinning van het seizoen thuis tegen SC Zonnebeke! Foto – (c) BS Westhoek/HP

En dan waren er nog belangrijke overwinningen onderaan de rangschikking voor KSV De Ruiter, de 3de van het seizoen, op bezoek bij DV Kortrijk (2-6) en voor BS Westhoek thuis tegen SC Zonnebeke (2-1) dankzij een dubbel van Lotte Boury (24ste en 28ste minuut). Het was de tweede driepunter van het seizoen voor BS Westhoek!