Share

Op vrijdag 26 oktober 2018 waren alle ogen gericht op het PGB-stadion in Oostakker waar met het duel tussen voorlopig leider KAA Gent Ladies en titelverdediger RSC Anderlecht de topaffiche op het programma stond.

De bezoekers hadden al vroeg de score kunnen openen
toen Ella Van Kerkhoven na een hoekschop haar kopbalvan de lijn geweerd zag door Nicky Van Den Abbeele (8ste minuut). Iets over halfweg de eerste helft was het toch raak voor vrouwelijk paars-wit toen Sarah Wijnants op aangeven van Tine De Caigny door de buitenspelval glipte en Lowiese Seynhaeve, de doelvrouw van KAA Gent Ladies, te grazen nam (0-1, 26ste minuut). Daarna was het wachten tot in de toegevoegde tijd vooraleer Lenie Onzia, ex-RSCA, van binnen de zestien de gelijkmaker kon binnentrappen (1-1, 90ste + 2′ minuut). Zo eindigde een matig duel met veel spanning errond op 1-1 en bleven de vrouwelijke Buffalo’s voorlopig leider in de Belgische Super League 2018-19.

Voor mooi fris combinatievoetbal moest je dit keer in Genk zijn waar de thuisploeg onder leiding van nieuwe coach Guido Brepoels in een 3-5-2-opstelling vlot de maat nam van KSK Heist. Yuna Appermont opende de score (1-0), Silke Leynen zorgde vervolgens met een zuivere hat-trick voor de 4-0-ruststand waarna ze met haar 4de goal van de avond ook nog de 5-0 aantekende. Via Riete Loos, Liv Aerts en Celien Guns stuurde KRC Genk Ladies de moedige bezoekers uiteindelijk met een 8-0-nederlaag huiswaarts.

De mooiste doelpunten waren dit keer te zien in Oud-Heverlee waar Standard al vroeg op voorsprong klom via Noémie Gelders (0-1) en Anaëlle Wiard tegen haar ex-club de gelijkmaker binnenkopte (1-1). Sari Kees (2-1) en Lisa Petry (2-2) zorgden daarna elk voor een bijzonder knappe goal die de aanwezige toeschouwers zich nog lang zullen herinneren.

Op zondag 4 november 2018 speelt OH Leuven een inhaalduel tegen KSK Heist. Beide teams hebben nog niet gewonnen dit seizoen.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 7de speeldag in de Super League:

KRC Genk Ladies – KSK Heist 8-0 (rust: 4-0);
Doelpunten: 14′ Yuna Appermont 1-0, 20′ Silke Leynen 2-0, 27′ Silke Leynen 3-0, 30′ Silke Leynen 4-0, 49′ Silke Leynen 5-0, 75′ Riete Loos 6-0, 87′ Liv Aerts 7-0, 88′ Celien Guns 8-0.

OH Leuven – Standard 2-2 (rust: 2-1);
Doelpunten: 9′ Noémie Gelders 0-1, 26′ Anaëlle Wiard 1-1, 32′ Sari Kees 2-1, 84′ Lisa Petry 2-2.

KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht 1-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 26′ Sarah Wijnants 0-1, 90′ + 2′ Lenie Onzia 1-1.

De stand na de 7de speeldag is:
1. KAA Gent Ladies 7-16 (31-7);
2. RSC Anderlecht 6-14 (22-6);
3. KRC Genk Ladies 7-9 (19-11);
4. Standard 6-9 (15-8);
5. OH Leuven 6-3 (6-15);
6. KSK Heist 6-0 (1-47).

***Topschutters:

13 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

10 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

7 goals:
Silke Leynen (KRC Genk Ladies);

5 goals:
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

4 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Sanne Schoenmakers (Standard), Lisa Petry (Standard);

3 goals:
Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Noémie Gelders (Standard), Anaëlle Wiard (OH Leuven);

2 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Caroliena Wolters (Standard), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Yuna Appermont (KRC Genk Ladies), Celien Guns (KRC Genk Ladies);

1 goal:
Zoë Van Eynde (Standard), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Floor Caelen (KRC Genk Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Marith De Bondt (OH Leuven), Charlotte Cranshoff (Standard), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Gisèle De Win (KAA Gent Ladies), Lowiese Seynhaeve (KAA Gent Ladies), Sari Kees (OH Leuven), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Liv Aerts (KRC Genk Ladies).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven), Emma Coolen (KSK Heist voor KRC Genk Ladies).

***Inhaalwedstrijd van de 3de speeldag op zondag 4 november 2018 om 15 uur:
OH Leuven – KSK Heist (Korbeekdamstraat, Oud-Heverlee);
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne met als assistenten Shauni Depruyst en Ilka Bosmans.


*Volg de tussenstanden via:

Futbol24.com

***Het programma voor de 8ste speeldag op vrijdag 16 november 2018 om 20u:
KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies;
Standard – RSC Anderlecht;
KSK Heist – OH Leuven (17/11/2018 om 15u);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share