Share

KVC Westerlo Ladies en KVV Vosselaar klommen het voorbije seizoen in de provincie Antwerpen als kampioenen in 3de provinciale A en B onmiddellijk naar de 1ste provinciale. Ook daar scheren ze voorlopig hoge toppen want na 9 gespeelde wedstrijden stonden ze op een 1ste en een 2de plaats. KVC Westerlo Ladies met het maximum van de punten (27 op 27), KVV Vosselaar met 24 op 27.

Het was dus uitkijken naar deze affiche tussen twee teams die slechts twee dagen eerder op donderdag 1 november 2018 ook al (met wisselend succes) in actie kwamen in de kwartfinales van de Beker van Antwerpen. KVC Westerlo Ladies haalde het daar na strafschoppen tegen een versterkt beloftenteam van Kontich (4-4 en 4-3). KVV Vosselaar, de voorbije 2 seizoenen telkens winnaar van deze trofee ging met 6-2 onderuit op bezoek bij VC Moldavo C met een sterke Louise Dauwen in de ploeg.

Hier kan U de goals zien van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de volledige samenvatting van dit duel dankzij Vrouwenteam TV:

Het werd dus na een spannende wedstrijd een gelijkspel. Na knap voorbereidend werk van Sara Blondeel opende Cartiche Tournier de score voor de bezoekers (0-1, 54ste minuut). Helemaal in het slot trapte Britt Labro met een fantastisch schot de gelijkmaker hoog tegen de netten (1-1, 90ste minuut). KVC Westerlo Ladies blijft na dit gelijkspel leider met nu 28 punten op 30. KVV Vosselaar moet voorlopig het beloftenteam van KSK Heist laten voorgaan en het is nu derde met 25 punten op 30.

Luister naar Sara Blondeel (KVV Vosselaar) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Britt Labro (KVC Westerlo Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Alex Dierckx (KVV Vosselaar) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Andy Dams (KVC Westerlo Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Op de volgende speeldag op zaterdag 10 november 2018 gaat KVC Westerlo Ladies op bezoek bij SV Noorse. De aftrap daar is pas om 19 uur. Eerder op de dag speelt KVV Vosselaar al thuis tegen FC VDP met aftrap om 13 uur. De week nadien op zaterdag 17 november 2018 ontvangt KVC Westerlo om 14 uur FC VDP terwijl KVV Vosselaar op die dag al vroeg aan de slag moet op bezoek bij het beloftenteam van KV Mechelen. Daar is de aftrap al om 9u30!

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share