Share

Nederland en Zwitserland spelen op vrijdag 9 november 2018 in de Galgenwaard in Utrecht hun eerste wedstrijd in de play-off voor het laatste Europese ticket richting het WK 2019 in Frankrijk. Beide landen stonden op het vorige WK in 2015 allebei voor het eerst op een WK-eindronde en hopen er volgend jaar opnieuw bij te zijn.

Foto – (c) KNVB

Zwitserland speelde in 2011 al eens WK-barrages maar zonder succes. Vrouwelijk Oranje deed beter want na eerst Schotland opzij te hebben gezet won Nederland daarna ook het tweeluik tegen Italië. Op vrijdag 9 november 2018 in een uitverkochte Galgenwaard in Utrecht en op dinsdag 13 november 2018 in Schaffhausen staan voor beide landen twee levensbelangrijke duels op het programma. Europees kampioen Nederland is uiteraard de favoriet om het laatste Europese ticket binnen te halen maar in voetbal weet je nooit natuurlijk.

Luister naar Anouk Dekker (Montpellier & Nederland) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Noelle Maritz (VfL Wolfsburg & Zwitserland) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lineth Beerensteyn (Bayern München & Nederland) met dank aan Luc Calleeuw:

Lees nog meer over de finale van de Europese barrage voor het WK 2019 in Frankrijk:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share