Op woensdag 7 november 2018 stond er op het Belgian Football Center in Tubeke een oefenwedstrijd op het programma voor de Belgian Red Flames U19 van bondscoach Xavier Donnay. Als voorbereiding op de Eliteronde in de lente van volgend jaar kwam met Zweden een degelijke tegenstander op bezoek.

Zweden U19 tijdens het volkslied in Tubeke! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het werd een interessante oefenwedstrijd met veel strijd om de bal waarin de Belgian Red Flames U19 halfweg de eerste helft op voorsprong kwamen dankzij een mooi doelpunt van Karlijn Knapen op aangeven van Ella Vierendeels (1-0, 22ste minuut). In de tweede helft en na tal van wissels kwam Zweden op het uur op gelijke hoogte na een uitbraak op links van Cornelia Kapocs (1-1, 60ste minuut) waarna ze in het slot van de wedstrijd het laken naar zich toe trokken met een schot van Paulina Nyström dat via de paal binnenging (1-2, 83ste minuut). Het wordt nu voor de Belgian Red Flames U19 uitkijken naar de loting voor de Eliteronde die op vrijdag 23 november 2018 in het Zwitserse Nyon zal plaatsvinden.

De Belgian Red Flames U19 die aan het oefenduel tegen Zweden begonnen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

SCOREBORD:

Belgian Football Center, Tubeke – Woensdag 7 november 2018 – Oefenduel WU19:

België – Zweden 1-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 22′ Karlijn Knapen 1-0, 60′ Cornelia Kapocs 1-1, 83′ Paulina Nyström 1-2.