Terwijl de Belgische Super League door de internationale kalender niet in actie hoefde te komen stond er op zaterdag 10 november 2018 in de eerste en tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal wel een volledige speeldag op het programma. Hieronder kan U een overzicht met alle uitslagen bekijken.

USGTH – Standard B 3-1;
SV Zulte Waregem – Club Brugge 1-1;
FW Diksmuide-Merkem – SC E. Aalst 0-5;
Svelta Melsele – KAA Gent Ladies B 2-0;

FWS Woluwe loopt als leider uit met nu 22 punten uit 8 wedstrijden, Club Brugge volgt op 3 punten met een wedstrijd meer gespeeld. SV Zulte Waregem is derde op vijf punten maar met een wedstrijd minder gespeeld. Massenhoven is vierde met 16 punten uit 9 duels. Onderaan springt Kontich na de tweede overwinning op rij naar de 11de plaats met 8 punten uit 9 duels. Tongeren DV is 12de met 6 punten uit 9 wedstrijden. Het beloftenteam van Standard en Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem sluiten de rij met allebei 3 punten uit 8 wedstrijden!

Bekijk de samenvatting van Loenhout – Club Brugge B met dank aan Siebe Cambier:

Wuustwezel is leider met nog altijd het maximum van de punten: 27 op 27. KSK Voorwaarts Zwevezele volgt op 2 punten. Op zaterdag 24 november 2018 op de volgende speeldag ontvangt Wuustwezel in de topaffiche Zwevezele met aftrap om 14u30! Dames VK Egem is derde met 21 punten uit 9 wedstrijden. Winst van het beloftenteam van Club Brugge bracht hen op gelijke hoogte met tegenstander Loenhout SK op een 10de plaats met 9 punten uit 9 wedstrijden. KSV Sottegem is 12de met 7 punten uit 9 duels. Het beloftenteam van SC Eendracht Aalst won op bezoek bij KDC Ruddervoorde. Na de tweede overwinning van het seizoen staan ze 13de met 6 punten, KDC Ruddervoorde blijft laatste zonder punten.

FC Irlande Auderghem – RFC Liège 2-0;

Het beloftenteam van OH Leuven blijft leider met 24 punten uit 9 duels. Het beloftenteam van RSC Anderlecht volgt op 2 punten, ASE De Chastre en het beloftenteam van Moldavo staan op 3 punten van de leider. DVC Eva’s Tienen is 5de met 20 punten, KV Mechelen 6de met 19 punten. Onderaan boekte FC Irlande Auderghem de eerste overwinning van het seizoen. Het komt zo op de 12de plaats en heeft net als RES Couvin-Mariemboug 4 punten. FC Fémina La Louvière is na 9 speeldag nog altijd op zoek naar het eerste punt van het seizoen!

Chloë Van Mingeroet speelt dit seizoen voor SC Eendracht Aalst maar ze is inmiddels ook bezig met een carrière als scheidsrechter! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

PS: Nog meegeven dat de Belgian Red Flames in een trainingswedstrijd (geen officiële interland) op zondag 11 november 2018 in Tubeke verloren met 2-5 tegen het beloftenteam van Frankrijk. Bij de rust stond het 0-3. Na de rust scoorden Tessa Wullaert (1-3, 63ste minuut) en Julie Biesmans (2-3, 73ste minuut). De wedstrijd stond onder leiding van Chloë Van Mingeroet, die in het verleden nog uitkwam voor de jonge Belgian Red Flames, Lierse SK en KAA Gent Ladies en tegenwoordig speelt bij SC Eendracht Aalst, maar inmiddels ook aan een carrière als scheidsrechter begonnen is.