Op vrijdag 16 november 2018 stonden er zowel in de Proximus League als in de Super League van het vrouwenvoetbal competitiewedstrijden op het programma. Jammer genoeg en tot verontwaardiging van bijna iedereen ontaardde het in Angleur bij de vrouwelijke classico Standard – RSC Anderlecht in negatieve zin.

Het duel tussen bekerhouder Standard en titelverdediger RSC Anderlecht moest ruim halfweg de tweede helft worden gestaakt omdat een bende hooligans (volgens Het Nieuwsblad wellicht de harde kern van Standard maar naar verluidt werden er ook wel rookbommetjes gegooid door fans van RSC Anderlecht) slaags raakten met elkaar. Het stond toen 0-1 voor de bezoekers na een doelpunt van Tine De Caigny in de eerste helft (35ste minuut). Het Belgische voetbal zit dus ondanks het succes van de Rode Duivels (zij werden derde op het voorbije WK in Rusland en wonnen donderdagavond nog met 2-0 tegen Ijsland in de UEFA Nations League) in het algemeen in een diepe crisis want nadat nog niet zo lang geleden het omkoopschandaal met betrokkenheid van clubbestuurders en scheidsrechters in de Jupiler Pro League losbarstte blijkt nu ook dat een wedstrijd in het vrouwenvoetbal niet langer veilig is om te gaan bekijken … Het is overigens niet de eerste keer dat een duel in het vrouwenvoetbal tussen Standard en RSC Anderlecht door toedoen van een bende hooligans ontaardde maar nog nooit moest daarvoor de wedstrijd uiteindelijk gestaakt worden.

Dit waren alle uitslagen op de 8ste speeldag van de Belgische Super League:

Standard – RSC Anderlecht gestaakt in de tweede helft!
Doelpunt: 35′ Tine De Caigny 0-1.

Bekijk het doelpunt van RSC Anderlecht met dank aan Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 1-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 25′ Yuna Appermont 1-0, 56′ Chloe Vande Velde 1-1, 59′ Amber Maximus 1-2.

Op zaterdag 17 november 2018 om 15 uur ontvangt KSK Heist nog OH Leuven in Heist-op-den-Berg!

***Nederland – Eredivisie – 9ste speeldag:

In de Nederlandse eredivisie vrouwen won leider PSV, de club van Aline Zeler en Sara Yüceil, de topaffiche thuis tegen Ajax met 1-0 dankzij een doelpunt van Katja Snoeijs in de 38ste minuut. Ook na de tweede helft stonden de bordjes nog op 1-0 waardoor Ajax voor het eerst dit seizoen in de competitie verliest!

OH Leuven – Union SG 1-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 23′ Faïz Selemani 0-1 op strafschop, 35′ Mathieu Maertens 1-1, 79′ Roman Ferber 1-2.