De tiende speeldag in de eerste klasse zorgde voor een nieuwe wending bovenaan het klassement. De twee teams die nog ongeslagen waren gingen voor het eerst dit seizoen onderuit terwijl Club Brugge door winst tegen leider FWS Woluwe gepaard gaand met het verlies van SV Zulte Waregem opnieuw bovenaan kwam te staan!

Het was op zaterdag 24 november 2018 uitkijken naar FWS Woluwe – Club Brugge. Zou de leider vrouwelijk blauw-zwart opzij zetten en zich zo vrije baan geven op weg naar een verbeterde koppositie in het klassement of was het team van Ingrid De Rycke in staat om voor een uitoverwinning te zorgen. Het werd het tweede dankzij een dubbel van Charlotte Laridon die scoorde vlak voor (0-1, 39ste minuut) en onmiddellijk na de rust (0-2, 48ste minuut).

Bekijk de samenvatting van dit duel met dank aan Siebe Cambier:

Chiara Wielockx lukte 3 goals op bezoek bij SV Zulte Waregem, dat zo voor het eerst dit seizoen in de competitie verloor. Sarah Van Haute scoorde ook nog voor Kontich terwijl Kay Cuvelier de eer van de thuisploeg redde (1-4)!

Chiara Wielockx was 3 keer succesvol voor Kontich op bezoek bij SV Zulte Waregem! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Massenhoven kon niet dichterbij de top 3 komen want het verloor met het kleinste verschil op bezoek bij Svelta Melsele na een goaltje in de 2de helft van Sylvana Tieleman (1-0). En ook het beloftenteam van KRC Genk Ladies ging ondanks een voorsprong bij de rust onderuit op bezoek bij VC Moldavo waar Bo Schepkens twee goals lukte en Lien Mermans (ex-KRC Genk Ladies) voor het late winnende doelpunt zorgde!

Lien Mermans, hier in de rug van Yenthe Kerckhofs, lukte het winnende doelpunt voor VC Moldavo tegen het beloftenteam van haar ex-club! Foto – (c) KRC Genk Ladies / Dave Rietbergen

SC Eendracht Aalst en het beloftenteam van KAA Gent Ladies hielden het in de derby op een gelijkspel na goals voor de rust van Lisa Jacobs (1-0) en Margaux Van Ackere (1-1).

Onderaan tenslotte won Tongeren DV thuis tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage (5-1) en haalde het beloftenteam van Standard het thuis tegen Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem (4-2).

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 10de speeldag in 1ste klasse:

SC Eendracht Aalst – KAA Gent Ladies B 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 21′ Lisa Jacobs 1-0, 41′ Margaux Van Ackere 1-1.

SV Zulte Waregem – Kontich 1-4 (rust: 0-2);
Doelpunten: 2′ Chiara Wielockx 0-1, 30′ Chiara Wielockx 0-2, 62′ Sarah Van Haute 0-3, 78′ Chiara Wielockx 0-4, 82′ Kay Cuvelier 1-4.

FWS Woluwe – Club Brugge 0-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 39′ Charlotte Laridon 0-1, 48′ Charlotte Laridon 0-2

Charlotte Laridon, hier geschaduwd door Sandy Bourtembourg van FWS Woluwe, was de matchwinnares voor Club Brugge in het Fallonstadion! Foto – (c) Dave Rietbergen

Svelta Melsele – Massenhoven 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: 64′ Sylvana Tieleman 1-0.

Tongeren DV – USGTH 5-1 (rust: 3-0);
Doelpunten: 2′ Evita Vanlangenaeker 1-0, 6′ Céline Verdonck 2-0, 39′ Lorène Martin 3-0, 56′ Lorène Martin 4-0, 63′ Laura Gorniak 4-1, 76′ Sara Di Matteo 5-1.

Standard B – FW Diksmuide-Merkem 4-2 (rust: 2-0);
Doelpunten: 25′ Morgane Aelen 1-0, 44′ Marine Nihart 2-0, 47′ Cleo Mus 2-1, 58′ Sloane Georges 3-1, 83′ Ulrike Declerck 3-2, 90′ Willma Fon 4-2.

VC Moldavo – KRC Genk Ladies B 3-2 (rust: 1-2);
Doelpunten: 6′ Bo Schepkens 1-0, 31′ Lisa Verhoeven 1-1, 40′ Nora Maesen 1-2, 60′ Bo Schepkens 2-2, 85′ Lien Mermans 3-2.

14.FW Diksmuide-Merkem 10-3 (8-40);

***De inhaalwedstrijd SV Zulte Waregem – FWS Woluwe, het duel tussen de twee teams die het voorbije weekend voor het eerst verloren, kreeg als nieuwe datum zaterdag 22 december 2018 met aftrap om 15 uur!

Dit is het programma voor de 11de speeldag op zaterdag 1 december 2018 om 14u30: