Op zondag 25 november 2018 stond de 13de speeldag op het programma in de eerste provinciale West-Vlaanderen. In de top van het klassement verloor alleen het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem punten op bezoek bij SC Zonnebeke. Onderaan won KSV De Ruiter Roeselare op bezoek bij BS Westhoek.

De basis van het beloftenteam van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem voor de wedstrijd op bezoek bij SC Zonnebeke! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Ladies SC Zonnebeke zorgde voor de opvallendste uitslag tegen een van de teams uit de top van klassement door Famkes Westhoek Diksmuide Merkem op een puntendeling te houden. Justine Deweerdt bracht de bezoekers in de eerste helft nog voor het half uur op voorsprong (0-1, 27ste minuut). In het begin van de tweede helft trof linksachter Charlotte Vandecasteele de paal voor de voor de gelegenheid in het geel en zwart spelende thuisploeg. Doelvrouw Imke Masselis hield FWDM vervolgens van een tweede goal waarna Hanne Mylle vanop de strafschopstip kon gelijkmaken (1-1, 81ste minuut). Zo eindigde deze derby in een gelijkspel!

Charlotte Vandecasteele (6) gaat inwerpen voor SC Zonnebeke in de eerste helft thuis tegen FWDM B! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

SW Ladies Harelbeke won met het kleinste verschil op bezoek bij het beloftenteam van Dames VK Egem (2-3). Het kan volgend weekend al herfstkampioen zijn in 1ste provinciale want het heeft nog altijd vijf punten voorsprong op SK Staden dat met 0-7 won op bezoek bij het beloftenteam van KSK Voorwaarts Zwevezele. Bianka Ternier was met 3 doelpunten de beste schutter bij de bezoekers! KFC Moerkerke wordt alleen derde na de winst op bezoek bij Ladies Oudenburg. Valérie Bisschop was 2 keer succesvol voor de bezoekers, Ade Peeters lukte een dubbel lukte voor Ladies Oudenburg.

SK Staden blijft winnen in de achtervolging op leider SW Ladies Harelbeke! Foto – (c) SK Staden / ED

KSV Bredene stond met Céline Dept (*) thuis tegen haar ex-club Cerkelladies Brugge na een uur wedstrijd 1-2 achter. Maar na de gelijkmaker van Sarah Metsu in de 70ste minuut kon de thuisploeg uiteindelijk nog met 5-2 winnen dankzij goals Alaia Chaffart (3-2), de jarige Audrey Vince Hallaert (4-2) en youngster Kyara Deheegher (5-2) die in haar eerste wedstrijd in de laatste minuut een prachtige aanval met succes afwerkte!

KSV Bredene met Céline Dept (links op de tweede rij) won thuis tegen Cerkelladies Brugge! Foto – (c) KSV Bredene

KSV De Ruiter Roeselare won in de wedstrijd van de 13de speeldag met het meeste doelpunten op bezoek bij BS Westhoek. Nadat het bij de rust 2-4 stond werd het uiteindelijk 4-5! Loren Asprilla Valencia lukte 3 goals voor de bezoekers!

KSV De Ruiter Roeselare won zopas op bezoek bij BS Westhoek! De winfie mag niet ontbreken bij dit succes! Foto – (c) KSV De Ruiter Roeselare / DV

In SK Reningelst-DV Kortrijk tenslotte vielen alle doelpunten in de eerste helft. Jill Depreiter (1-0, 2de minuut) en Kelly Phlypo (2-0, 27ste minuut) waren succesvol voor de thuisploeg en Liesje Timperman (2-1, 38ste minuut) zorgde voor de aansluitingstreffer voor de bezoekers maar het bleef uiteindelijk bij die 2-1! Voor SK Reningelst betekende de winst een 6 op 6!