Share

Op zaterdag 1 december 2018 heeft Spanje voor het eerst een wereldtitel gewonnen bij de WU17. In de finale in het Estadio Charrúa van Montevideo in Uruguay won het de eindstrijd tegen Mexico.

Voor 5.488 toeschouwers besliste Clàudia Pina de wedstrijd in het voordeel van Spanje met twee doelpunten (1-0, 16de en 2-0, 26ste minuut) en ook de tegengoal van Denise Castro voor Mexico kwam nog voor het half uur (2-1, 29ste minuut). In de tweede helft veranderde de score niet meer. Met haar twee doelpunten in de finale scoorde Clàudia Pina net als Mukarama Abdulai uit Ghana 7 doelplunten op dit tornooi maar de Ghanese zorgde ook nog voor 2 assists en kreeg zo na afloop de trofee van topschutter overhandigd. Het zal Clàudia Pina wellicht een zorg zijn want zij kreeg de Gouden Bal als beste speelster op het WK U17 in Uruguay en ze is met Spanje ook wereldkampioen!

Bekijk de video met de hoogtepunten van de finale dankzij FIFA TV:

Eerder op de dag won Nieuw-Zeeland in hetzelfde stadion de kleine finale tegen Canada (2-1) en eindigde zo voor het eerst op dit niveau op de derde plaats. De doelpunten van Nieuw-Zeeland kwamen voor 1 328 toeschouwers van Grace Wisnewski (1-0, 1ste en 2-0, 13de minuut). Lara Kazandjian scoorde de aansluitingstreffer voor Canada (2-1, 64ste minuut), dat zelf voor het eerst vierde eindigde bij de WU17 nadat het eerder in de kwartfinale Duitsland uitschakelde! Nog meegeven dat Catalina Coll van Spanje werd verkozen tot beste doelvrouw en dat Japan de prijs voor fair play kreeg!

Bekijk de video met de hoogtepunten van de kleine finale dankzij FIFA TV:

***ONDERSCHEIDINGEN WK WU17 Uruguay:

Wereldkampioen: Spanje;
Tweede: Mexico;
Derde: Nieuw-Zeeland;

Beste speelsters:
Gouden bal: Clàudia Pina (Spanje);
Zilveren bal: Nicole Perez (Mexico);
Bronzen bal: Mukarama Abdulai (Ghana);

Topschutters:
1. Mukarama Abdulai (Ghana), 7 goals en 2 beslissende assists;
2. Clàudia Pina (Spanje), 7 goals – 1 beslissende assist;
3. Irene Lopez (Spanje), 3 goals – 2 beslissende assists;

Beste doelvrouw:
Catalina Coll (Spanje);

Fair play-trofee:
Japon

Erelijst WK WU17:
2008: Noord-Korea;
2010: Zuid-Korea;
2012: Frankrijk;
2014: Japan;
2016: Noord-Korea;
2018: Spanje;

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share