Op zaterdag 1 december 2018 noteerden we de allereerste competitieoverwinning van het seizoen van Famkes Westhoek Diksmuide Merkem in de topaffiche onderaan het klassement tegen Tongeren. Bovenaan won de top 3 in het klassement!

Op ‘De Pluimen’ in Diksmuide opende Laure Delheye de score tegen Tongeren (1-0) maar nog voor de pauze kon Tongeren na een hoekschop succesvol afgerond door Céline Verdonck de bordjes in evenwicht brengen (1-1). In de tweede helft zorgde Debbie Decoene er dan met een dubbel (2-1 en 3-1) voor dat de eerste driepunter van het seizoen een feit was voor het team van de nieuwe coach Dominic Janssens! Nog melden dat Julie Luyten, die al vervangen was, in de slotfase een tweede gele kaart kreeg van een scheidsrechter die naar verluidt uitdagend acteerde. FWDM komt door de overwinning terug tot op 3 punten van het duo Tongeren en het beloftenteam van Standard, dat met 3-0 verloor op bezoek bij de beloften van KAA Gent Ladies na goals van Summer Rogiers op assist van Margaux Van Ackere in de eerste helft en van Geena-Lisa Buyle (assist Feli Delacauw) en Marie Minnaert (assist Geena-Lisa Buyle) na de rust!

De top 3 maakte dit weekend geen fout. Club Brugge kwam van een achterstand tegen Kontich terug om uiteindelijk met 3-1 te winnen. FWS Woluwe herpakte zich na het thuisverlies tegen vrouwelijk blauw-zwart door eenvoudig VC Moldavo te kloppen (ook al met 3-1 dankzij 3 goals van Lies Tambeur!). SV Zulte Waregem tenslotte maakte na de rust het verschil op Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage en won met hetzelfde resultaat als Club Brugge en FWS Woluwe: 3-1 maar op verplaatsing!

Bekijk de goals in FWS Woluwe – VC Moldavo dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lien Mermans (VC Moldavo) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lies Tambeur (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Het beloftenteam van KRC Genk Ladies klom opnieuw omhoog na de 4-2-thuiswinst tegen Svelta Melsele terwijl Massenhoven en SC Eendracht Aalst voor de enige puntendeling van de nammidag zorgden. Daar werd het 2-2!

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 11de speeldag in 1ste klasse:

Club Brugge – Kontich 3-1 (rust: 0-1):
Doelpunten: 50′ Lucinda Michez 0-1, 72′ Katinka Dubois 1-1, 79′ Julie Meseure 2-1, 88′ Julie Meseure 3-1.

USGTH – SV Zulte Waregem 1-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 48′ Lea Vandevelde 0-1, 49′ Laura Gorniak 1-1, 60′ Lisa Bruneel 1-2, 85′ Frieke Temmerman 1-3 op strafschop.

Massenhoven – SC E. Aalst 2-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 28′ Chloe Van Mingeroet 0-1, 44′ Laure De Wolf 1-1, 68′ Lisa Jacobs 1-2, 88′ Anke De Vos 2-2.

KRC Genk Ladies B – Svelta Melsele 4-2 (rust: 1-2);
Doelpunten: 12′ Nikita Smet 0-1, 34′ Jolien Dierickx 0-2, 45′ Yoni Stals 1-2, 48′ Yenthe Kerckhofs 2-2, 75′ Jasmine Verbruggen 3-2, 82′ Jasmine Verbruggen 4-2.

FWS Woluwe – VC Moldavo 3-1 (rust: 1-0);
Doelpunten: 8′ Lies Tambeur 1-0, 61′ Lies Tambeur 2-0, 80′ Janna Van Hove 2-1, 90′ Lies Tambeur 3-1.

FW Diksmuide-Merkem – Tongeren DV 3-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 20′ Laura Delheye 1-0, 44′ Céline Verdonck 1-1, 60′ Debbie Decoene 2-1, 85′ Debbie Decoene 3-1.
Rode kaart: 89′ J. Luyten (Tongeren DV) (na 2x geel).

KAA Gent Ladies B – Standard B 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 39′ Summer Rogiers 1-0, 70′ Geena-Lisa Buyle 2-0, 82′ Marie Minnaert 3-0.