Share

De Belgian Red Flames U15 speelden op woensdag 5 december 2018 in Tubeke tegen hun Duitse leeftijdsgenoten. Het was het ideale moment om eens te zien hoe de toekomst van het Belgische vrouwenvoetbal er zal uitzien.

Het team van Duitsland U15 dat aan de aftrap stond voor het oefenduel tegen de Belgian Red Flames U15! Foto – (c) Sportpix.be

Het team van trainer Xavier Donnay en zijn assistenten Julie Grégoire en Lenie Onzia kwam al vroeg op achterstand na een knap genomen vrije trap van de Duitse aanvoerster Ria Clara Fröhlich, die voorlopig nog bij SSV Bergisch Born speelt (0-1, 3de minuut). Duitsland wou meteen meer maar het leed nog voor het kwartier bij het opzetten van een nieuwe aanval balverlies. Marie Detruyer onderschepte de bal en zette samen met Mam Beny Bangoura (onthou die namen!) een counter op die door de 14-jarige centrumspits van de jeugd van KAA Gent Ladies op snelheid en met het beslissend tikje over de bezoekende doelvrouw Jil Frehse op het juiste moment afgerond werd (1-1, 13de minuut). Het was haar eerste kans en die was ook meteen succesvol! Duitsland bleef kansen krijgen maar het faalde in de afwerking terwijl de Belgian Red Flames U15 zich bijzonder goed verweerden en er bij momenten ook goed uitkwamen. Bij de rust na 40 minuten (dat is de speeltijd bij de U15) stond het 1-1.

De Belgian Red Flames U15 poseren voor hun oefenduel tegen Duitsland U15 op woensdag 5 december 2018 in Tubeke! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de tweede helft nam Duitsland na enkele wissels meer initiatief en het domineerde de wedstrijd nu bijna helemaal. Ze kregen opnieuw kansen maar in de afwerking wou het ook nu niet meteen lukken tot Hadil Larbaoui even over het uur uiteindelijk van dichtbij toch kon binnentrappen (1-2, 64ste minuut). De Belgian Red Flames U15 lieten de moed echter niet zakken en zorgden met technisch verzorgd voetbal nog voor een degelijk vervolg van de tweede helft maar tot een gelijkmaker kwam het wel niet meer.

***SCOREBORD:

Belgian Football Center, Tubeke – Vriendschappelijke interland U15 – Woensdag 5 december 2018:

Belgian Red Flames U15 – Duitsland 1-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: 3′ Ria Clara Fröhlich 0-1, 13′ Mam Beny Bangoura 1-1, 64′ Hadil Larbaoui 1-2.

Bekijk hier al de Belgische goal dankzij Vrouwenteam TV/MM Soccer Videos:

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond dit duel via:
Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Bekijk ook nog de reportage van Ring TV rond HO Wolvertem Merchtem tegen de Belgian Red Flames U15, de oefenwedstrijd van vorige week:
Ringtv.be

Share