Share

Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december 2018 stond de 10de speeldag in de Super League op het programma. Na het verlies van de vrouwelijke Buffalo’s op Standard leek RSC Anderlecht opnieuw in de driving seat richting een nieuwe landstitel te zitten maar toen kwam KRC Genk Ladies op bezoek!

KRC Genk Ladies hield RSC Anderlecht eerder dit seizoen in Genk al op een 0-0-gelijkspel en ook nu bleef het op het Belgian Football Center in Tubeke waar de lichten in de tweede helft weer even uitvielen heel lang 0-0! Maar dan kwam Sylke Calleeuw op het veld. Belgian Red Flame U19 Janne Geers stuurde de invalster van KRC Genk Ladies de diepte in en de ex-speelster van PSV knalde vanuit een moeilijke hoek met links. De bal ging mooi binnen in de winkelhaak (0-1, 84ste minuut)! Echt een schitterende goal! RSC Anderlecht probeerde daarna nog wel maar terug op gelijke hoogte komen lukte niet meer. Zo won KRC Genk Ladies voor het eerst op bezoek bij RSC Anderlecht en zorgde er zo voor dat de competitie in de Super League misschien toch nog spannend wordt.

Bekijk de video met de hoogtepunten met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Temeer omdat KAA Gent Ladies zich herpakte na het verlies op bezoek bij Standard. Alhoewel de vrouwelijke Buffalo’s vroeg in de wedstrijd ontsnapten toen scheidsrechter Tina Tyteca het advies van haar assistente aan de rechterkant van de hoofdtribune volgde en volkomen onterecht een doelpunt van Anaëlle Wiard afkeurde ondanks het feit dat de bal van de tegenstander kwam. De speelsters, de delegatie en de supporters van OHL waren boos! Missen is echter menselijk en zo zie je maar dat het pleidooi voor de VAR in het vrouwenvoetbal volkomen terecht is als men deze sport echt wil professionaliseren! Tot overmaat van ramp troffen de bezoekers daarna ook nog tweemaal de lat. Ook Amber Maximus deed dat voor KAA Gent Ladies dat uiteindelijk wel met 4-0 won na goals van Lenie Onzia voor de rust en van Nicky Van Den Abbeele, Mariam Abdulai Toloba en opnieuw Lenie Onzia in de tweede helft!

Op zaterdag 1 december 2018 was er dan nog KSK Heist – Standard. Bij de rust stond het al 0-5 voor de bezoekers op het einde hadden de vrouwelijke Rouches mede dankzij een strafschop van Lisa Lichtfus de dubbele cijfers bereikt (0-10). Nog meegeven dat de 0-4 in de eerste helft de 50ste goal aller tijden was van Sanne Schoenmakers in de Belgische Super League. Even later kwam ze met haar 51ste op gelijke hoogte met Amber Maximus van KAA Gent Ladies. Ella Van Kerkhoven is voorlopig de allerbeste schutter ooit in deze competitie met 54 goals!

Sanne Schoenmakers lukte 2 goals op KSK Heist in de race om topschutster aller tijden te worden van de Belgische Super League! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 10de speeldag in de Super League:

KAA Gent Ladies – OH Leuven 4-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 34′ Lenie Onzia 1-0, 44′ Nicky Van Den Abbeele 2-0, 75′ Mariam Abdulai Toloba 3-0, 85′ Lenie Onzia 4-0.

Bekijk de doelpunten dankzij Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 84′ Sylke Calleeuw 0-1.

KSK Heist – Standard 0-10 (rust: 0-5);
Doelpunten: 3′ Lisa Petry 0-1, 15′ Carolina Wolters 0-2, 25′ Carolina Wolters 0-3, 32′ Sanne Schoenmakers 0-4, 36′ Sanne Schoenmakers 0-5, 50′ Zoë Van Eynde 0-6, 52′ Charlotte Cranshoff 0-7, 57′ Lola Wajnblum 0-8, 60′ Lisa Petry 0-9, 75′ Lisa Lichtfus 0-10 op strafschop.

Bekijk de doelpunten dankzij Sportbeat TV:
Fb Sportbeat TV

De stand na de 10de speeldag is:
1. KAA Gent Ladies 10-22 (37-10);
2. RSC Anderlecht 8-17 (34-7);
3. Standard 8-15 (27-8);
4. KRC Genk Ladies 10-15 (24-14);
5. OH Leuven 10-9 (13-23);
6. KSK Heist 10-0 (2-75).

PS: Het eerder gestaakte duel tussen Standard en RSC Anderlecht zal moeten herspeeld worden zo besliste het Sportcomité van de KBVB op woensdag 5 december 2018. Beide teams, die tegen de uitspraak nog in beroep kunnen gaan, kregen ook elk 1500 euro boete!

Amber Maximus (KAA Gent Ladies) is voorlopig nog altijd topschutter in de Super League met 14 goals! Foto – (c) Vrouwenteam.be / KV

***Topschutters:

14 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

13 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

8 goals:
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

7 goals:
Silke Leynen (KRC Genk Ladies), Lisa Petry (Standard), Sanne Schoenmakers (Standard);

6 goals:
Anaëlle Wiard (OH Leuven)

5 goals:
Lenie Onzia (KAA Gent Ladies);

4 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Caroliena Wolters (Standard);

3 goals:
Noémie Gelders (Standard), Yuna Appermont (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies);

2 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Celien Guns (KRC Genk Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Sari Kees (OH Leuven), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Zoë Van Eynde (Standard), Charlotte Cranshoff (Standard);

1 goal:
Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Floor Caelen (KRC Genk Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Marith De Bondt (OH Leuven), Gisèle De Win (KAA Gent Ladies), Lowiese Seynhaeve (KAA Gent Ladies), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Liv Aerts (KRC Genk Ladies), Emma Coolen (KSK Heist), Heleen De Schrijver (OH Leuven), Lore Asselberghs (OH Leuven), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Sien Muylaert (RSC Anderlecht), Zenia Mertens (OH Leuven), Lola Wajnblum (Standard), Lisa Lichtfus (Standard).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven), Emma Coolen (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Lauren Huys (KSK Heist 3x voor RSC Anderlecht).

***Het programma voor de 11de speeldag op vrijdag 7 december 2018 om 20u30:

KAA Gent Ladies – KSK Heist (PGB-Stadion, Eikstraat 85A, Oostakker);
Scheidsrechter: Loïs Otte met als assistenten Joline Delcroix en Shauni Depruyst;

KRC Genk Ladies – Standard (Eiel Van Dorenlaan 144, Genk);
Scheidsrechter: Tom Stevens met als assistenten Joel Bollen en Kevin Bols.

OH Leuven – RSC Anderlecht (Korbeekdamstraat 42, Oud-Heverlee);
Scheidsrechter: Véronique Geerts met als assistenten Veronique Hurteux en Amandine Lepage.

*Volg de tussenstanden via:
Futbol24.com

***Dit is het programma van de 12de speeldag op vrijdag 14 december 2018 om 20u:
RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies;
Standard – OH Leuven;
KSK Heist – KRC Genk Ladies (15/12/2018 om 15u);

***Dit is het programma van de 13de speeldag op vrijdag 21 december 2018 om 20u:
RSC Anderlecht – Standard;
OH Leuven – KSK Heist (20u30);
KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (20u30);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share