In de 2de klasse A heeft Wuustwezel na het eerste punterverlies op de 10de speeldag thuis tegen KSK Voorwaarts Zwevezele opnieuw gewonnen. Het won tegen het nog ongeslagen Dames VK Egem.

Wuustwezel kwam even over het kwartier op achterstand na een doelpunt van Camille Godderis (0-1, 17de minuut) maar via Margot Dethier stonden de bordjes op het halfuur en bij de rust opnieuw gelijk (1-1, 30ste minuut). In het begin van de tweede helft liep de thuisploeg uit dankzij goals van Axelle Garmyn (2-1, 47ste minuut) en Céleste Van de Peer (3-1, 50ste minuut). Op het uur milderde Qendresa Ujkani tot 3-2. In het slotkwartier zorgde Tinne Van Den Bergh met een dubbel (4-2, 77ste en 5-2, 85ste minuut) en aanvoerster Gitte Vanwesenbeeck (90ste minuut) voor de 6-2 eindstand.

Céline Vandekerckhove trof 4 keer raak in 12 minuten voor KSKV Zwevezele! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Eerste achtervolger KSK Voorwaarts Zwevezele maakte geen fout thuis tegen GFA Sinaai alhoewel het bij de rust nog 0-0 stond. In de tweede helft opende Eva Deparck de score (1-0, 50ste minuut) waarna Céline Vandekerckhove met 4 goals in 12 minuten aandikte tot 5-0 (63ste, 65ste, 69ste en 75ste minuut). Nele Debyser maakte in de 84ste minuut het half dozijn vol (6-0).

KSV Sottegem blij na de driepunter op bezoek bij KDC Ruddervoorde! Foto – (c) KSV Sottegem / GL

Ook nog melden dat KSV Sottegem drie belangrijke punten pakte op bezoek bij KDC Ruddervoorde dankzij goals van Noa Galle (0-1, 15de minuut), Shana De Frenne (0-2, 31ste minuut) en Olaia Van de Woestijne (0-3, 79ste minuut).

Er waren ook nog overwinningen voor KAA Gent Ladies C, Maria-Ter-Heide en het beloftenteam van SV Zulte Waregem terwijl Olsa Brakel en het beloftenteam van USGTH in een doelpuntenrijke wedstrijd de punten deelden (3-3)!