Share

Marta, de Braziliaanse vrouwelijke voetballegende die 6 keer verkozen werd tot beste speelster ter wereld en tegenwoordig uitkomt voor Orlando Pride in de Verenigde Staten, maakt als eerste vrouw deel uit van de ‘Hall of Fame’ in het museum van het Braziliaanse nationale stadion Maracana!

Om haar vele aansprekende titels en prestaties uit haar nog altijd lopende carrière te vieren mocht ze op maandag 10 december 2018 haar voetafdrukken leveren voor de Hall of Fame in het legendarische museum van het Maracana Stadion van Rio de Janeiro. Daar gaat ze nu naast andere Braziliaanse legendes zoals Pelé, Garrincha, Zico en Ronaldo de geschiedenis in.

Bekijk het verhaal over Marta via Euronews:

Marta zit op het toekomstige WK 2019 in Frankrijk met Braziliê in groep C met als tegenstanders Australiê, Italië en Jamaica, de WK-debutant en WK-deelnemer met de laagste ranking (53ste op de FIFA-wereldranglijst). In Jamaica hebben ze overigens heel veel respect voor Marta en kijken ze uit naar die eerste ontmoeting!

Luister naar Hue Menzies, de bondscoach van Jamaica, dankzij Vrouwenteam TV:

De eerste wedstrijd van Brazilië op het WK 2019 in Frankrijk is tegen Jamaica op zondag 9 juni 2019 om 15u30 in Grenoble!

Voor nog meer over Groep C van het WK 2019 in Frankrijk:
FIFA.com

Voor nog meer over het WK Frankrijk 2019:
FIFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share