Share

Een jaar geleden maakte Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen de overstap van KRC Genk Ladies in de Belgische Super League naar Paris Saint-Germain, een Europese topclub in het vrouwenvoetbal. Maar de Limburgse kon daar nog geen potten breken. Nu wordt ze tot het einde van dit seizoen door PSG uitgeleend.

Aangezien Davinia Vanmechelen de voorbije maanden en na het vertrek van trainer Patrice Lair nog nauwelijks in actie kwam in Frankrijk (naast een volledig duel in de terugwedstrijd van de 1ste ronde van de UWCL thuis tegen Sankt-Pölten op donderdag 27 september 2018 viel ze enkel op de 1ste speeldag van dit seizoen in de competitie op zondag 25 augustus 2018 in de 90ste minuut in op bezoek bij Fleury voor 1 minuut toegevoegde tijd) was het de vraag wat er tijdens deze wintermercato met haar zou gebeuren. De beste oplossing voor de Belgian Red Flame was uiteraard een uitleenbeurt naar een andere club. De keuze is daarbij gevallen op PSV Eindhoven, momenteel leider in de Nederlandse Eredivisie en de huidige club van enkele Belgische bekenden Aline Zeler, Sara Yüceil en Rachel Cuschieri (ex-RSC Anderlecht).

Davinia Vanmechelen is niet het enige nieuwe gezicht in de selectie van PSV na nieuwjaar. De lampenclub versterkte zich ook met de 29-jarige Ijslandse international Anna Björk Kristjánsdóttir. Deze ervaren verdediger komt over van het Zweedse IF Limhamn Bunkeflo 07. Beide speelsters mogen ook meteen op reis met PSV Eindhoven want voor hen staat er vanaf dinsdag 8 januari 2019 meteen een oefenkamp in het Spaanse Malaga op het programma!

PSV hervat de competitie in de Nederlandse Eredivisie op vrijdag 1 februari 2019 met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Op vrijdag 8 februari 2019 gaat het op bezoek bij titelverdediger en bekerhouder Ajax! De aftrap van beide wedstrijden is om 19u30.

Voor meer over deze transfers ga naar:
Website PSV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Minder goed nieuws voor Justine Vanhaevermaet, de enige Belgische speelster in de Duitse competitie dit jaar. Haar overeenkomst bij SC Sand werd vlak voor nieuwjaar stopgezet. Het is nog niet bekend waar en of Justine Vanhaevermaet haar voetbalcarrière verder zet.

Share