Het beloftenteam van KSK Heist heeft de leiding genomen in de eerste provinciale Antwerpen. Nadat herfstkampioen KVC Westerlo Ladies niet verder kwam dan een 2-2-gelijkspel op bezoek bij het beloftenteam van Maria-Ter-Heide, de stuntploeg van het seizoen in deze reeks.

Britt Labro lukte twee goals voor herfstkampioen Westerlo op bezoek bij Maria-Ter-Heide B! Foto – (c) www.dames-mth.be

Het beloftenteam van Maria-Ter-Heide zorgde op de 6de speeldag voor het eerste puntenverlies van Vosselaar. Het werd op 29 september 2018 4-1. Ook het beloftenteam van KV Mechelen ging twee weken later op 13 oktober 2018 onderuit in Maria-Ter-Heide met dezelfde cijfers 4-1. Leider Westerlo was dus gewaarschuwd en het kwam iets over het kwartier op voorsprong via Britt Labro (0-1, 17de minuut), maar de thuisploeg keerde die situatie in de tweede helft om met een succesvolle vrije trap van captain Kirsten Fierens (1-1, 56ste minuut) en een tweede goal van Lore Nuyens (2-1, 69ste minuut). Vijf minuten later kon Britt Labro met een knap schot met links van buiten de zestien toch nog gelijkmaken (2-2, 74ste minuut) en zo een puntje uit de brand slepen voor de bezoekers!

Kirsten Fierens staat klaar voor een vrije trap van het beloftenteam van Maria-Ter-Heide! Foto – (c) www.dames-mth.be

Bekijk de 1-1 uit een vrije trap van Kirsten Fierens via:
Fb Maria-Ter-Heide

Bekijk de 2-1 van Lore Nuyens via:

Het beloftenteam van KSK Heist profiteerde van het puntenverlies van KVC Westerlo Ladies om naar de eerste plaats te klimmen. Het won immers thuis met 5-2 tegen het beloftenteam van KV Mechelen. Bij de rust stond het al 2-0 na goals van Luna Maes en Hanne Van De Goor. Na de rust dikten Liese Maes, Goya Kempen en opnieuw Liese Maes aan tot 5-0 vooraleer KV Mechelen nog twee keer kon tegenscoren en de eindstand op 5-2 bracht.

K. Berchem Sport is na twee overwinningen op rij weg van de laatste plaats in de 1ste provinciale Antwerpen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Opmerkelijk ook was de tweede winst op rij onderaan van K. Berchem Sport. Nadat het voor nieuwjaar nog voor eigen publiek met 4-2 won tegen KVK Westmalle pakte het nu ook de volle buit thuis tegen KFC Ranst. Bij de rust stond het al 2-0 en uiteindelijk werd het 7-3 met dubbels van Charlotte De Cock, Anita Bosnjak en Eunice Mbenda-Ngoyi Yoka en een owngoal na een hoekschop van Charlotte De Cock! Door deze overwinning is K. Berchem Sport niet langer de rode lantaarn in deze reeks.