In de derde provinciale West-Vlaanderen zorgde KSV Veurne bijna voor een stunt tegen herfstkampioen SV Wevelgem City dat voorlopig nog altijd ongeslagen is.

Het zag er echter lange tijd naar uit dat de competitieleider op zaterdag 5 januari 2019 op bezoek bij KSV Veurne op weg was naar een eerste nederlaag. De thuisploeg stond via Sarah Verduyn (1-0, 18de minuut) en een strafschopdoelpunt van Shana Rosseel (2-0, 22ste minuut) bij de rust al 2-0 voor. Het team van trainer Mathias Philips liep in het begin van de tweede helft via een tweede goal van Sarah Verduyn zelfs uit tot 3-0 (49ste minuut). Maar dan konden de bezoekers toch terugslaan. Joyce Tack zorgde op het uur voor de 3-1 (60ste minuut) waarna Febe Dejonckheere (3-2, 68ste minuut) en Stephanie Sabbe (3-3, 70ste minuut) uiteindelijk voor een gelijkspel zorgden.

KSV Rumbeke kreeg na de winst thuis tegen KWS Oudenburg leider SV Wevelgem City opnieuw in het vizier! Foto – (c) KSV Rumbeke

Door het gelijkspel kon KSV Rumbeke de dag nadien terugkomen tot op 2 punten van de leider. Het deed dat ook door thuis met 7-1 te winnen tegen KWS Oudenburg dankzij doelpunten van Lindsay Verschaeve (4), Shana Bettens (2) en captain Lize Devos. Op de volgende speeldag kan KSV Rumbeke leider worden als het wint thuis tegen het beloftenteam van KVK Avelgem want SV Wevelgem City is het komende weekeinde vrij!

KSK Wenduine voor de eerste competitiewedstrijd van het kalenderjaar 2019: de derby thuis tegen KSV Bredene B. Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In deze reeks noteerden we verder op deze speeldag ook ruime overwinningen voor VV Alveringem, SK Staden C, SW Ladies Harelbeke B, SW Ladies Harelbeke C en voor KSK Wenduine in de derby thuis tegen het beloftenteam van KSV Bredene dankzij doelpunten van Morgane Verdikt (3) en de 14-jarige Laure Coppens!

Bekijk het wedstrijdverslag van KSK Wenduine – KSV Bredene B dankzij Vrouwenteam TV: