Share

Op vrijdag 21 december 2018 stond de 13de speeldag op het programma in de Belgische Super League. Het was vooral uitkijken naar RSC Anderlecht – Standard, een wedstrijd die ook als eerste op het programma staat in het kalenderjaar 2019!

RSC Anderlecht haalde het met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Charlotte Tison (1-0, 62ste minuut) en komt zo terug dichter bij de vrouwelijke Buffalo’s. Op hetzelfde moment kwam leider KAA Gent Ladies immers niet verder dan een 3-3-gelijkspel thuis tegen KRC Genk Ladies terwijl OH Leuven thuis met 3-0 won tegen KSK Heist.

Tijdens de winterstop heeft RSC Anderlecht inmiddels een nieuwe speelster aangeworven. Het gaat om de 25-jarige Schotse Abbi Grant, die overkomt van Glasgow City FC, de tegenstander van vrouwelijk paars-wit in de voorronde van de UWCL 2018/19. Abbi Grant speelde ook al 1 keer voor het Schotse nationale vrouwenvoetbalteam.

Lees meer hierover via:
Website RSCA Women

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 13de speeldag in de Belgische Super League:

RSC Anderlecht – Standard 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 62′ Charlotte Tison 1-0.

Bekijk een samenvatting van dit duel met dank aan Christophe Evrard (RSCA TV):

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies 3-3 (rust: 2-3);
Doelpunten: 10′ 0-1 Liv Aerts 0-1, 16′ Mariam Abdulai Toloba 1-1, 19′ Silke Vanwynsberghe 2-1, 21′ Silke Leynen 2-2, 30′ Liv Aerts 2-3, 55′ Mariam Abdulai Toloba 3-3.

Bekijk doelpunten uit dit duel met dank aan Sportbeat:
Fb Sportbeat TV

OH Leuven – KSK Heist 3-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 5′ Heleen De Schrijver 1-0, 30′ Sonia Fernandez 2-0, 60′ Marith De Bondt 3-0.

Bekijk de goals uit dit duel met dank aan Sportbeat:
Fb Sportbeat TV

De stand na de 13de speeldag is:
1. KAA Gent Ladies 13-27 (45-15);
2. RSC Anderlecht 11-24 (40-9);
3. KRC Genk Ladies 13-20 (35-18);
4. Standard 11-19 (30-11);
5. OH Leuven 13-12 (17-28);
6. KSK Heist 13-0 (2-88).

PS: In de stand is nog geen rekening gehouden met het gestaakte duel Standard-RSC Anderlecht van vrijdag 16 november 2018.

Voor nog meer hierover kan U hieronder terecht:
Vrouwenteam.be

***Topschutters:

16 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

10 goals:
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

8 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard), Silke Leynen (KRC Genk Ladies);

7 goals:
Lisa Petry (Standard);

6 goals:
Anaëlle Wiard (OH Leuven)

5 goals:
Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Noémie Gelders (Standard);

4 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Caroliena Wolters (Standard), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Liv Aerts (KRC Genk Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies);

3 goals:
Yuna Appermont (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Celien Guns (KRC Genk Ladies);

2 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Sari Kees (OH Leuven), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Zoë Van Eynde (Standard), Charlotte Cranshoff (Standard), Liv Aerts (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Janne Geers (KRC Genk Ladies), Heleen De Schrijver (OH Leuven), Marith De Bondt (OH Leuven);

1 goal:
Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Floor Caelen (KRC Genk Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Gisèle De Win (KAA Gent Ladies), Lowiese Seynhaeve (KAA Gent Ladies), Emma Coolen (KSK Heist), Lore Asselberghs (OH Leuven), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht), Sien Muylaert (RSC Anderlecht), Zenia Mertens (OH Leuven), Lola Wajnblum (Standard), Lisa Lichtfus (Standard), Karlijn Knapen (OH Leuven), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Nathalie Weytjens (KRC Genk Ladies), Yenthe Kerckhofs (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Sonia Fernandez (OH Leuven).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven), Emma Coolen (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Lauren Huys (KSK Heist 3x voor RSC Anderlecht).

***Het programma voor de inhaalwedstrijd op vrijdag 11 januari 2019 om 20u:

RSC Anderlecht – Standard (Belgian Football Center, Tubeke);
Scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne met als assistenten Maria Etienne en Joline Delcroix.

*Volg de tussenstand via:
Futbol24.com

***Dit is het programma voor de 14de speeldag op vrijdag 1 februari 2018 om 20u:
KRC Genk Ladies – OH Leuven;
KAA Gent Ladies – Standard (20u30);
KSK Heist – RSC Anderlecht (02/02/2019 om 15u);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Inmiddels werden ook de laatste 3 speeldagen van de Super League 2018/19 vervroegd. Speeldag 18 staat nu op dinsdag 12 maart 2019, speeldag 19 op vrijdag 15 maart 2019 en speeldag 20 op dinsdag 19 maart 2019.

Share