Share

Op vrijdag 11 januari 2019 stond er een inhaalwedstrijd op het programma in de Belgische Super League. Het was de vrouwelijke Classico tussen titelverdediger RSC Anderlecht en bekerhouder Standard die normaal gezien op de 3de speeldag op vrijdag 21 september 2018 had moeten plaatsvinden. Vlak voor kerstmis en nieuwjaar won vrouwelijk paars-wit nog met 1-0 het vooraf als tweede geprogrammeerde thuisduel van het seizoen. Het was uitkijken wat het nu in het nieuwe kalenderjaar zou worden!

U kan de samenvatting van dit duel bekijken dankzij Christophe Evrard (RSCA TV):

RSC Anderlecht trof dus twee keer de lat en scoorde uiteindelijk een laat doelpunt via Ella Van Kerkhoven (1-0, 89ste minuut) waardoor het opnieuw met het kleinste verschil won van Standard!

Uitslag inhaalwedstrijd 3de speeldag Super League:

RSC Anderlecht – Standard 1-0 (rust: 0-0);
Doelpunt: 89′ Ella Van Kerkhoven 1-0.

In de stand wordt RSC Anderlecht nu leider met 27 punten uit 12 wedstrijden. Dat zijn er evenveel als KAA Gent Ladies maar het doelsaldo van vrouwelijk paars-wit is net iets beter (41-9) tegenover (45-15). KRC Genk Ladies is derde met 20 punten uit 13 duels, Standard blijft vierde met nu 19 punten uit 12 wedstrijden. OH Leuven is vijfde met 12 punten uit 13 wedstrijden, KSK Heist sluit de rij zonder punten na 13 duels.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share