Share

Op zaterdag 12 januari 2019 hervatte de competitie in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal met een volledige speeldag in de eerste en tweede klasse A en B. We geven U een overzicht met alle uitslagen.

***Eerste klasse – 14de speeldag:
KRC Genk Ladies B – Tongeren 5-7;
Massenhoven – SV Zulte Waregem 2-0;
VC Moldavo – SC E. Aalst 2-1;
FWS Woluwe – Standard B 3-1;
Svelta Melsele – Club Brugge 2-6;
FW Diksmuide-Merkem – USGTH 2-1;
KAA Gent Ladies B – Kontich 2-0;

Bekijk de doelpunten uit Svelta Melsele – Club Brugge met dank aan Siebe Cambier:

Herfstkampioen FWS Woluwe blijft leider met nu 35 punten uit 14 wedstrijden voor Club Brugge dat als tweede 34 punten heeft en Massenhoven, dat nu alleen derde is met 26 punten. Onderaan een belangrijke overwinning voor FWDM, dat nu 9de wordt met 15 punten. Kontich en Melsele staan op plaatsen 10 en 11 met 14 punten daarna volgen nog het beloftenteam van Standard (12de), Tongeren (13de) en USGTH (14de) allen met 12 punten.

***2de klasse A – 14de speeldag:
KDC Ruddervoorde – Loenhout SK 1-3;
Olsa Brakel – KSV Sottegem 2-3;
Maria-Ter-Heide – GFA Sinaai 1-2;
USGTH B – KSKV Zwevezele 0-5;
Dames VK Egem – SC E. Aalst B 5-0;
Wuustwezel – Club Brugge B 1-2;
KAA Gent Ladies C – SV Zulte Waregem B 3-4;

Bekijk de video rond Wuustwezel – Club Brugge B met dank aan Siebe Cambier:

Na het eerste verlies in de competitie van Wuustwezel wordt KSK Voorwaarts Zwevezele, nog altijd ongeslagen, voor het eerst alleen leider met nu 38 punten. Het heeft 1 puntje voorsprong op Wuustwezel en 8 op Dames VK Egem, de derde in de stand. Onderaan is het beloftenteam van USGTH 11de met 16 punten, Loenhout SK volgt op de 12de plaats met 12 punten, het beloftenteam van SC Eendracht Aalst is 13de met 6 punten en KDC Ruddervoorde sluit als 14de de rij nog altijd zonder punten!

***2de klasse B – 14de speeldag:
DVC Eva’s Tienen – RES Couvin-Mariembourg 13-0;
RFC Liège – FC Fémina La Louvière 4-0;
RSC Anderlecht B – VC Moldavo B 1-1;
OH Leuven B – Sibret 5-1;
Standard C – ASE De Chastre 3-3;
KV Mechelen – Bokrijk Sport 8-1;
FC Irlande Auderghem – KHO Wolvertem Merchtem 0-3;

Het beloftenteam van OH Leuven blijft leider met nu 37 punten uit 14 wedstrijden voor DVC Eva’s Tienen dat op de 2de plaats 35 punten telt. ASE De Chastre kwam slechts tot een gelijkspel en heeft nu als derde 32 punten. KV Mechelen is vierde met 31 punten. Onderaan heeft Sibret als tiende 13 punten, FC Irlande Auderghem staat op een 11de plaats met 11 punten. Bokrijk Sport is 12de met 6 punten, RES Couvin-Mariembourg 13de met 5 punten en FC Fémina La Louvière blijft helemaal alleen laatste nog altijd zonder punten!

Janice Cayman schiet raak vanop de stip voor Montpellier thuis tegen Soyaux! Foto – (c) MHSC

***In de Franse D1 Féminine lukte Gouden Schoen Janice Cayman op de 15de speeldag het openingsdoelpunt op strafschop voor haar club Montpellier thuis tegen Soyaux (1-0, 45ste + 2′ minuut). Montpellier won uiteindelijk met 2-0 na een tweede goal van Clarisse Le Bihan net na de rust (47ste minuut).

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog melden dat Tessa Wullaert op maandag 14 januari 2019 niet met de Belgian Red Flames afreist voor de stage in Spanje en dat vanwege een heupblessure. Ze reist het team donderdag achterna, een dag na de uitreiking van de derde vrouwelijke Gouden Schoen.

Share