Op de 18de speeldag in eerste klasse won het beloftenelftal van Standard de topaffiche op bezoek bij KAA Gent Ladies B zodat het die achtervolger op een grotere achterstand plaatste. SV Zulte Waregem is na winst thuis tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage nu alleen tweede nog altijd op 6 punten terwijl je voor een doelpuntenfestival net als in de heenronde op Moldavo – Kontich moest zijn.

De heenwedstrijd was geëindigd op 8-1 voor Kontich maar zij moesten dit keer zonder sterkhouders Sanne Corten en Annelies Van den Bergh aantreden. Het belette niet dat Kontich de wedstrijd in het begin domineerde maar de kansen werden niet benut. Even over halfweg de eerste helft viel het eerste doelpunt aan de overkant voor Moldavo. Bo Schepkens haakte zich knap vrij en schoot de bal heerlijk in de bovenhoek (1-0, 25ste minuut). Nog voor de rust kon Kontich op gelijke hoogte komen toen Lucina Michez de vrije trap nam en Inge Firlefijn raak kopte (1-1, 40ste minuut). Kort voor het uur scoorde Kontich opnieuw uit vrije trap. Lucinda Michez zorgde alweer voor de assist en dit keer kon Jolien Lebegge succesvol met het hoofd afwerken (1-2, 57ste minuut). Na 65 minuten wedstrijd ging Janna Van Hove voor Moldavo alleen op doelvrouw Huybrecht af maar ze werd door Lisa Verbraeken op de hakken getikt. De scheidsrechter twijfelde niet en stuurde de speelster van Kontich met rood naar de kleedkamer. De vrije trap die volgde werd door Janna Van Hove knap binnen getrapt (2-2, 65ste minuut). Bo Schepkens, die te veel ruimte in het centrum kreeg, lukte dan haar tweede goal van de namiddag voor Moldavo (3-2, 74ste minuut) maar ondanks de numerieke minderheid sloeg Kontich nu terug. Na een fout op Jolien Lebegge trapte Lucinda Michez vanop de strafschopstip de gelijkmaker tegen de netten (3-3, 75ste minuut). Wie dacht dat het daarbij zou blijven had het mis. Twee minuten later liep Janna Van Hove alweer door het centrum van de Kontichse afweer (4-3, 77ste minuut) en helemaal op het einde zette de figuur van de speeldag Janna Van Hove met haar derde goal van de namiddag de eindcijfers op het bord (5-3, 90ste minuut).

De topaffiche op de 18de speeldag in eerste klasse tussen KAA Gent Ladies B en Standard B eindigde op een overwinning voor de leider dankzij doelpunten van Charlotte Tison voor de rust en van Lotte Van Den Steen en Sara Yüceil in de tweede helft. Nog melden dat Britt Vanhamel (Standard) na twee maanden afwezigheid wegens gescheurde ligamenten en een revalidatie voor het eerst weer op het veld stond.

Sara Yüceil scoorde voor het beloftenteam van Standard op bezoek bij KAA Gent Ladies B. Foto - Dirk Vuylsteke

Sara Yüceil scoorde voor het beloftenteam van Standard op bezoek bij KAA Gent Ladies B. Foto – Dirk Vuylsteke

Door het verlies van het beloftenteam van de vrouwelijke Buffalo’s kon SV Zulte Waregem alleen tweede worden. Dat lukte ook want het won thuis met 4-1 tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Vrouwelijk Essevee kwam al in het eerste kwartier op voorsprong na een strak schot vanop 25 meter van Liesa Capiau (1-0, 12de minuut) maar kort na de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via Tatiana Pouillard (1-1, 49ste minuut). Via Ulrike De Frère met een hard schot (2-1, 54ste minuut), Charlien Ver Eecke met een kopbal (3-1, 60ste minuut) en Lise Carlier uit vrije trap (4-1, 69ste minuut) werd het uiteindelijk nog een vlotte overwinning voor het team van trainer Jean-Marie Saeremans dat toekomende zaterdag 27 februari 2016 op bezoek gaat bij de leider!

In het duel tussen het beloftenteam van RSC Anderlecht en DV Famkes Merkem bleef het lang 0-0 maar dan vielen er plots 3 doelpunten in 7 minuten tijd. Achtereenvolgens Debbie Decoene (0-1), Cleo Mus (0-2) en Bieke Deman (0-3) troffen raak!

Debbie Decoene zette DV Famkes Merkem op weg naar winst op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht. Foto - Dirk Vuylsteke

Debbie Decoene zette DV Famkes Merkem op weg naar winst op bezoek bij het beloftenteam van RSC Anderlecht. Foto – Dirk Vuylsteke

Fémina White Star Woluwe stond bij de rust nog gelijk tegen VC Dames Eendracht Aalst want nadat Sien Leemans de score opende voor de bezoekers (0-1) kon Anne Puttemans voor de thuisploeg het evenwicht herstellen (1-1). In de tweede helft was het de na een lange blessure wederoptredende en pas ingevallen Marijke Philips die het winnende doelpunt voor de bezoekers lukte (1-2).

Onderaan het klassement stond er met het beloftenteam van Lierse tegen Tongeren een belangrijke wedstrijd richting degradatie op het programma. Tongeren nam de beste start toen het via Ilke Plaisir op vrije trap de score opende (0-1). Even over halfweg de eerste helft had Lierse de kans om gelijk te maken maar Celien Guns mikte de strafschop tegen de paal! Die gelijkmaker kwam er in de tweede helft dan toch toen Lisa Smellers in een duel met Lore Asselberghs de bal na een voorzet van Corina Luijckx ongewild in eigen doel kopte (1-1) maar via Tessa Dessart kwamen de bezoekers net over halfweg de tweede helft opnieuw op voorsprong (1-2). Vijf minuten voor tijd lukte Jette Van Vlerken de gelijkmaker voor Lierse B (2-2).

Rode lantaarn OH Leuven B kwam thuis tegen een minder goed acterend Massenhoven in de eerste helft op voorsprong via Femke Bergans (1-0) maar de gelijkmaker van Laure De Wolf op het uur (1-1) bezorgde de bezoekers toch een punt.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 18de speeldag:
Lierse B – Tongeren 2-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: 12′ Ilke Plaisir 0-1, Lisa Smellers 1-1 owngoal, 69′ Tessa Dessart 1-2, 85′ Jette van Vlerken 2-2.
Bijzonderheid: In de 25ste minuut trapte Celien Guns een strafschop tegen de paal!

RSC Anderlecht B – DV Famkes Merkem 0-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: Debbie Decoene 0-1, Cleo Mus 0-2 en Bieke Deman 0-3.

FWS Woluwe – VC Dames E. Aalst 1-2 (rust: 1-1);
Doelpunten: Sien Leemans 0-1, Anne Puttemans 1-1, Marijke Philips 1-2.

OH Leuven B – K. Massenhoven VC 1-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: Femke Bergans 1-0, 60′ Laure De Wolf 1-1.

VC Moldavo – Kontich 5-3 (rust: 1-1);
Doelpunten: 25′ Bo Schepkens 1-0, 40′ Inge Firlefijn 1-1, 57′ Jolien Lebegge 1-2, 65′ Janna Van Hove 2-2, 74′ Bo Schepkens 3-2, 75′ Lucinda Michez 3-3 op strafschop, 77′ Janna Van Hove 4-3, 90′ Janna Van Hove 5-3.
Rode kaart: 65′ Lisa Verbraeken (Kontich).

KAA Gent Ladies B – Standard B 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: Charlotte Tison 0-1, Lotte Van Den Steen 0-2, Sara Yüceil 0-3.

SV Zulte Waregem – USGTH 4-1; (1-0);
Doelpunten: 12′ Liesa Capiau 1-0, 49′ Tatiana Pouillard 1-1, 54′ Ulrike De Frère 2-1, 60′ Charlien Ver Eecke 3-1, 69′ Lise Carlier 4-1.

Fb pagina Leo Stolck

Bekijk ook nog eens de video van de heenmatch tusssen Kontich en Moldavo toen het 8-1 werd: