In de tweede klasse B kwam het beloftenteam van OH Leuven opnieuw tot winst. Na het gelijkspel vlak voor nieuwjaar tegen ASE De Chastre won het nu wel thuis tegen Sibret en zo blijft de herfstkampioen alleen aan de leiding.

Met een dubbel van Hannah Eurlings (3de en 16de minuut) en een doelpunt van Lore Asselberghs (42ste minuut) mocht de herfstkampioen de rust ingaan met een 3-0-voorsprong. In de tweede helft kon Sibret eerst milderen dankzij een kopbaldoelpunt van Axelle Pigeon (3-1, 65ste minuut) maar met een dubbel van Tess Wils (67ste en 88ste minuut) werd het uiteindelijk een mooie 5-1-overwinning voor de leider!

Eerste achtervolger DVC Eva’s Tienen zorgde voor de grootste uitslag op deze speeldag. Het won na een ruststand van 8-0 met maar liefst 13-0 thuis tegen RES Couvin-Mariembourg. Maren Sempels lukte 5 goals, Fleur Verstappen 4. Ook Karlijn Lycke 2 (waaronder een strafschop), captain Frea De Keyzer en Yentl De Coster stonden aan het kanon.

ASE De Chastre kwam vlak voor de ontvangst van DVC Eva’s Tienen niet verder dan een 3-3-gelijkspel op bezoek bij het derde elftal van Standard. Captain Clotilde Codden bracht de bezoekers al vroeg op voorsprong (0-1, 5de minuut) maar even over het uur maakte Charlotte Catinus gelijk (1-1, 63ste minuut). ASE De Chastre scoorde vervolgens via Merci Senga Kisoka (1-2, 69ste minuut) maar nu zorgde Pauline Taquet voor de gelijkmaker (2-2, 75ste minuut). Met een goal van Stéphanie Jubary leken de bezoekers toch te gaan winnen (2-3, 80ste minuut) maar uiteindelijk bracht Romane Baijot de 3-3-eindcijfers op het bord.

Ook de beloftenteams van RSC Anderlecht en Moldavo deelden de punten. Daar werd het 1-1. Verder waren er overwinningen voor KV Mechelen, KHO Wolvertem Merchtem en RFC Liège!