Share

Tijdens hun stage in het Spaanse San Pedro del Pinatar speelden de Belgian Red Flames op zondag 20 januari 2019 een tweede oefenwedstrijd en dat tegen Ierland, het land dat hen uitnodigde. Het team van bondscoach Ives Serneels won meteen voor het eerst in dit nieuwe kalendjaar.

De Belgian Red Flames wonnen met 1-0 dankzij een doelpunt in de eerste helft van Elena Dhont die met een goed geplaatst schot van buiten het strafschopgebied in de linkerbenedenhoek de Ierse doelvrouw Marie Hourihan verschalkte (1-0, 16de minuut). Het was de eerste kans voor de Belgian Red Flames die er vervolgens niet in slaagden om verder afstand te nemen. Even over het halfuur ging een bal van de Ierse Louise Quinn nipt naast het doel dat verdedigd werd door Nicky Evrard.

In de tweede helft vielen bij Ierland enkele speelsters uit met een blessure maar het team van trainer Colin Bell wist nauwelijks kansen te creëren. Langs Belgische zijde trapte Tine De Caigny voorlangs en waren er ook pogingen van Julie Biesmans (naast), Shari Van Belle (over) en Maud Coutereels (over). Zo bleef het 1-0 voor de Belgian Red Flames, die nu kunnen uitkijken naar de loting van de voorrondes voor het EK 2021 in Engeland. Die loting zal plaatsvinden op donderdag 21 februari 2019 in het Zwitserse Nyon.

Foto – (c) KBVB/Belgian Red Flames

SCOREBORD:

San Pedro del Pinatar, Spanje – Zondag 20 januari 2019:
Vriendschappelijk duel Belgiê – Ierland 1-0 (rust: 1-0;

België speelde met Nicky Evrard; Laura Deloose, Julie Biesmans, Laura De Neve (76′ Maud Coutereels), Shari Van Belle; Janice Cayman, Lenie Onzia (63′ Chloé Van de Velde), Kassandra Missipo; Elena Dhont (64′ Heleen Jaques), Tine De Caigny (83′ Ella Van Kerkhoven), Davina Philtjens (64′ Davinia Vanmechelen).
Trainer: Ives Serneels.

Kwamen niet in actie: Justien Odeurs, Jody Vangheluwe, Yana Daniëls, Nicky Van den Abbeele.

Ierland speelde met: Marie Hourihan; Heather Payne, Megan Connolly, Niamh Fahey (68′ Jessica Ziu), Louise Quinn, Harriet Scott (51′ Claire O’Riordan, 86′ Niamh Farrelly), Tyler Toland, Denise O’Sullivan, Katie McCabe (cap), Isibeal Atkinson (76′ Emily Whelan), Emily Kraft (76′ Amber Barrett 76).
Trainer: Colin Bell.

Doelpunt: 16′ Elena Dhont 1-0.
Scheidsrechter: Zulema Gonzalez Gonzalez (Spanje);

Lees nog meer over dit duel via:
Website KBVB
en via:
Ierse Voetbalbond FAI

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: KRC Genk Ladies oefende op zondag 20 januari 2019 thuis tegen MSV Duiburg uit de Duitse Bundesliga. Het verloor met 0-2 na doelpunten van Yu Ishikawa (0-1, 4de minuut) en van Myia Wilkes (0-2, 51ste minuut).

Lees meer hierover via:
Website KRC Genk Ladies

Share