In de tweede klasse B lijkt de titelstrijd een duel tussen het beloftenteam van OH Leuven en DVC Eva’s Tienen te gaan worden. Beide teams wonnen op de 15de speeldag hun wedstrijd op verplaatsing.

Met een strafschopdoelpunt van Karlijn Lycke (0-1, 10de minuut) en een tweede goal van Paulien Stas (0-2, 31ste minuut) won DVC Eva’s Tienen de topaffiche op bezoek bij ASE de Chastre. Zo blijft het in het spoor en op 2 punten van OH Leuven B, dat vlot met 0-6 de maat nam van het beloftenteam van VC Moldavo. Bij de rust stond het al 0-4 na goals van Lore Asselberghs (0-1, 3de minuut), Jana Janssens (0-2, 15de minuut), Michelle Colson (0-3, 42ste minuut) en Jana Janssens (0-4, 43ste minuut). In de tweede helft dreven Hannah Eurlings (0-5, 58ste minuut) en Maxine Franco (0-6, 86ste minuut) de score nog op tot winst met een half dozijn doelpunten!

Het beloftenteam van OH Leuven na de winst op bezoek bij het beloftenteam van VC Moldavo! Foto – (c) OH Leuven/JJ

Er waren ook nog uitoverwinningen voor KV Mechelen, het beloftenteam van RSC Anderlecht en FC Irlande Auderghem. Alleen KHO Wolvertem Merchtem hield de 3 punten thuis dankzij een 1-0-overwnning tegen RFC Luik. Annabel Jacobs scoorde het enige doelpunt in de 39ste minuut!

KHO Wolvertem Merchtem juicht na de thuiswinst tegen RFC Luik! Foto – (c) KHO Wolvertem Merchtem