Share

We zijn vrijdag 1 februari 2019. De wintermercato is voorbij, de clubs kunnen beginnen denken aan de zomeraankopen, ook in het vrouwenvoetbal. Eén van de speelsters die op zoek is naar een nieuwe club is de revaliderende Silke Ampe, die als enige niet bijtekende bij Club Brugge.

Silke Ampe, hier tijdens de voorbereiding met Club Brugge in Nazareth tegen KSK Heist! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Silke Ampe, die vanop het middenveld zowel met rechts als met links een afgemeten voorzet kan geven, maakte in de zomer van 2017 de overstap van Cerkelladies Brugge naar Club Brugge waar ze vorig jaar mee de titel vierde in tweede klasse. Nadat ze dit seizoen de volle voorbereiding had meegemaakt met het eerste elftal speelde ze ook nog in de competitie mee tegen het beloftenteam van Standard. Daarnaast kwam ze ook in actie met het beloftenteam van vrouwelijk blauw-zwart maar ze had pech toen ze op zaterdag 13 oktoboer 2018, een dag na haar 24ste verjaardag, in de Beker van België op bezoek bij Massenhoven zwaar geblesseerd raakte aan haar linkerbeen. De voorste kruisband was afgescheurd en er werd ook een scheurtje in de meniscus vastgesteld. Op woensdag 21 november 2019 volgde de operatie en sindsdien is Silke Ampe bezig met de revalidatie waarop een onzeker tijdstip van genezing staat. Dat kan van 6 tot 9 maanden duren en dat was ook de reden waarom Club Brugge besliste om haar niet te laten bijtekenen. Vrouweiljk blauw-zwart wil immers de volgende campagne met een kern starten die honderd procent fit zal zijn bij aanvang van het seizoen!

Silke Ampe is gemotiveerd om sterk terug te komen! Foto – (c) SA

De keuze van Silke Ampe voor volgend seizoen ligt dus nog niet vast maar ze staat open voor een nieuwe uitdaging. Voorlopig focust ze volop op haar revalidatie die ze doet bij Club Brugge en waar de opvolging heel goed en naar wens verloopt. Ze zit immers op schema en mag binnen een viertal weken beginnen lopen. Op dit moment is het natuurlijk niet altijd makkelijk om de ploeggenoten te zien trainen en spelen, zegt de speelster die ook als accountant werkt voor Finvision, maar de wil en de motivatie om terug te keren is volop aanwezig! Silke Ampe hoopt dan ook volgend seizoen opnieuw speelklaar te zijn en wedstrijdfit op het veld te staan.

Je kan Silke Ampe ook volgen via Instagram:
Instagram Silke Ampe

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share