Share

Peter Bossaert, de CEO van de KBVB, had het op de sportbladzijden van Het Laatste Nieuws op vrijdag 1 februari 2019 over de 48.000 toeschouwers bij Atlético – Real Madrid bij de vrouwen … Het ging op woensdagavond 30 januari 2019 wel degelijk om een kwartfinale in de Copa de la Reina, de Spaanse beker bij de vrouwen, maar het duel was wel tussen Athletic de Bilbao en Atletico de Madrid.

Foto – (c) RFEF

Er waren 48.121 toeschouwers in San Mamés, het voetbalstadion in Bilbao, en dat was meteen een record voor een voetbalwedstrijd tussen vrouwenvoetbalclubteams in Spanje en Europa want vorig seizoen waren er op zaterdag 5 mei 2018 op Wembley voor de finale van de FA Women’s Cup tussen Arsenal en Chelsea, een wedstrijd die op 1-3 eindigde, 45.423 toeschouwers aanwezig!

De wedstrijd tussen Athletic de Bilbao en Atlético de Madrid eindigde op 0-2 dankzij doelpunten in de toegevoegde tijd van de eerste helft van Angela Sosa (0-1, 45ste + 1ste minuut) en in de toegevoegde tijd van de tweede helft van de Française Aurélie Kaçi (ex-Lyon, ex-PSG) (0-2, 90ste + 4′ minuut).

U kan de wedstrijd nog eens in zijn geheel herbeleven met dank aan GolTV:

***Voor de volledigheid nog alle uitslagen meegeven in de kwartfinales van de Spaanse beker bij de vrouwen:
Madrid CFF – FC Barcelona 0-3;
Athletic de Bilbao – Atlético de Madrid 0-2;
Levante – Sevilla 1-1 nv (2-3 pen);
Real Sociedad – Rayo Vallecano 4-0;

Het Estadio de Los Cármenes in Granada waar de finale van de Copa de la Reina 2018/19 zal plaatsvinden! Foto – (c) Granada CF

***Vorig seizoen won FC Barcelona de Beker van Spanje tegen Atlético Madrid (1-0 na verlengingen). Dit jaar wordt de finale op zaterdag 11 mei 2019 gespeeld in het Estadio de Los Cármenes in Granada, de thuishaven van tweedeklasser Granada CF.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share