De Belgian Red Flame U19 Esther Buabadi speelt dit seizoen in het jeugdteam van het Franse Lille OSC, de club waar ook Maud Coutereels, Jana Coryn en Silke Demeyere voetballen. Afgelopen weekend lukte ze met haar team op bezoek bij FC Rouen drie goals!

In de tweede fase van de competitie moest Lille OSC U19, dat onder leiding staat van Kevin Boquet, op zondag 3 februari 2019 op bezoek bij FC Rouen, dat voorlopig na 3 speeldagen in de Challenge U19 Excellence nog zonder punten stond. Rijsel zelf had voorlopig 3 punten uit 1 wedstrijd en het maakte daar op bezoek bij FC Rouen zes punten van. Rijsel kwam vroeg op voorsprong via Noémie Mouchon na een assist van Esther Buabadi (0-1, 8ste minuut). Esther Buabadi zelf verdubbelde de voorsprong in de 28ste minuut vanop de strafschopstip (0-2) vooraleer Rouen de aansluitingstreffer lukte via Camille Vieuxblé op strafschop (1-2, 29ste minuut). Nog eens twee minuten later lukte Esther Buabadi haar tweede goal van de dag opnieuw vanop de strafschopstip (1-3, 31ste minuut). Maité Boucly lukte in de 39ste minuut de 2-4 voor Rijsel maar opnieuw sloeg Rouen terug dit keer met een doelpunt in de toegevoegde tijd van Jade Lagatie (2-4, 45ste + 2′ minuut). Lille ging toch de rust in met 3 doelpunten voorsprong want Esther Buabadi scoorde kort daarop haar derde goal (2-5, 45ste + 3′ minuut). Het werd uiteindelijk een overwinning met 2-6 voor le LOSC Féminine U19 dankzij nog een goal in de tweede helft van Maïté Boucly opnieuw op aangeven van Esther Buabadi (2-6, 52ste minuut).

In de andere wedstrijd in groep A speelden Reims en Arras op zondag 3 februari 2019 3-3-gelijk terwijl Nancy vrij was. In de stand hebben Nancy en Rijsel nu 6 punten uit 2 duels. Reims en Arras staan 3de en 4de met 4 punten uit 3 duels. FC Rouen is 5de en laatste zonder punten.

Nog meegeven dat de Belgian Red Flames U19 begin april 2019 hun Eliteronde spelen in eigen land met wedstrijden in Tubeke tegen achtereenvolgens Zwitserland (3 april 2019), Finland (6 april 2019) en Polen (9 april 2019).