In aanloop naar hun eliteronde eind maart 2019 in Oostenrijk oefenden de Belgian Red Flames U17 op woensdag 6 februari 2019 in de vroege namiddag tegen hun Nederlandse leeftijdsgenoten.

Nederland U17 voor het oefenduel van woensdag 6 februari 2019 in Tubeke tegen de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het werd een boeiend kijkstuk met een Nederlands team dat vooral in de eerste helft beter was dan de Belgische meisjes. Bij de rust stond het 0-2. Op aangeven van Ella Peddemors trapte Esmee Brugts met rechts en via de paal binnen (0-1, 8ste minuut). Iets over halfweg de eerste helft zette Nederland een mooie aanval op van achteruit en na mooi samenspel tussen Lotje de Keijzer en Ella Peddemors die opnieuw de assist gaf zorgde Lotje de Keijzer voor de dubbele voorsprong (0-2, 26ste minuut).

Ella Peddemors gaf in de eerste helft twee assists! De speelster van FC Twente is hier aan de bal met Sterre Gielen in de rug! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de tweede helft lukte Nederland U17, dat onder leiding staat van Robert de Pauw, zelfs een derde goal via Lobke Loonen en dit keer na een assist van Esmee Brigts (0-3, 74ste minuut). Daarna pas kon België onder leiding van Tamara Cassimon en Luc Bosmans tegenscoren. De ingevallen Tess Wils bediende met een subliem balletje Jarne Teulings die knap afwerkte (1-3, 77ste minuut). De Belgian Red Flames U17 verloren dus met 1-3 tegen Nederland U17. Op dinsdag 12 en vrijdag 15 februari 2019 spelen ze opnieuw vriendschappelijk in Tubeke en dan twee keer tegen Zwitserland U17.

De Belgian Red Flames U17 die aan de aftrap stonden voor de oefenderby der lage landen tegen Nederland U17! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SCOREBORD:

Woensdag 6 februari 2019 – Belgian Football Center, Tubeke – Vriendschappelijk duel:

België U17 – Nederland U17 1-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: 8′ Esmee Brugts 0-1, 26′ Lotje de Keijzer 0-2, 74′ Lobke Loonen 0-3, 77′ Jarne Teulings 1-3.

Belgische vreugde bij de goal met Jarne Teulings, Tess Wils en captain Léa Cordier. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke