Share

In het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 februari 2019 speelt Manchester City zowel bij de vrouwen als bij de mannen de finale van de Engelse ligabeker. Nadat de mannen al zeker waren van een eindstrijd op zondag 24 februari 2019 op Wembley tegen Chelsea plaatste nu ook het team van Belgian Red Flame en tweevoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert zich voor de finale door te gaan winnen op bezoek bij Chelsea Ladies FC.

Manchester City, met Tessa Wullaert na haar heupproblemen opnieuw in de basis, won met 0-2 in het Kingsmeadow Stadion in Kingston upon Thames. De twee doelpunten werden gescoord door Nikita Parris in de tweede helft. De eerste vanop de stip in de 49ste minuut na een strafschopfout van Deanne Cooper op haar. De tweede in het slotkwartier en op de counter toen verdediger Jennifer Beattie een bal van in het eigen strafschopgebied wegtrapte en Nikita Parris op weg naar doel zowel de Zweedse verdediger Magdalena Eriksson als de Zweedse nationale doelvrouw Hedvig Lindahl verschalkte (0-2, 81ste minuut).

Nikita Parris lukte beide goals voor Manchester City op bezoek bij Chelsea! Foto – (c) Manchester City Women

Manchester City speelt de finale op zaterdag 23 februari 2019 om 12u15 lokale tijd op Bramall Lane, het stadion van Sheffield United. De tegenstander wordt titelconcurrent Arsenal of stadsgenoot Manchester United. Beide teams spelen op donderdag 7 februari 2019 hun halve finale in de Engelse vrouwelijke Ligabeker.

Nu zondag 10 februari 2019 ontvangt Manchester City in de competitie opnieuw Chelsea Ladies FC maar nu in het Academy Stadium in Manchester terwijl ze de week nadien in de vijfde ronde van de FA Women’s Cup op bezoek gaan bij Tottenham Hotspur, een club die dit jaar net als Manchester United op het tweede niveau uitkomt in het Engelse vrouwenvoetbal.

Bekijk de volledige halve finale tussen Chelsea en Manchester City met de goals via deze link:
Fb FAWSL

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share