In de eerste provinciale Oost-Vlaanderen was het op de 14de speeldag uitkijken naar de derby in de schaduw van de Freethiel. FC Bosdam Beveren, de herfstkampioen in deze reeks, had thuis met 3-0 gewonnen tegen de geelblauwen maar dat was geen garantie om ook nu dit burenduel winnend af te sluiten.

Belgian Red Flame Tine De Caigny mocht de aftrap geven en al vlug bleek dat KSK Beveren er alles zou aan doen om dit duel tot een goed einde te brengen.

Bekijk de aftrap met Belgian Red Flame Tine De Caigny dankzij Vrouwenteam TV:

Hannah Bockstael, die vol overgave in de spits speelde, lukte 2 goals en zette de thuisploeg kort voor het uur op een veilige voorsprong (2-0). FC Bosdam Beveren lukte vervolgens de aansluitingstreffer via Janina Labis na een hoekschop van Joyce Koppen (2-1, 62ste minuut) en zo bleef de spanning in de wedstrijd. Toen Hanne Van Overloop een derde keer scoorde voor KSK Beveren (3-1, 78ste minuut) leek de wedstrijd beslist maar ook nu was daar weer die aansluitingstreffer dit keer van Joyce Koppen die Mariska Diddens, die haar strafschop keerde, in twee tijden te grazen nam (3-2, 81ste minuut). Maar verder dan 3-2 kwam FC Bosdam Beveren niet meer. De 3 punten en de derbywinst waren voor KSK Beveren!

Bekijk nog eens de video met de doelpunten dankzij Vrouwenteam TV:

KAA Gent Ladies D won de andere affiche op deze speeldag op bezoek bij KFC Merelbeke met 0-4 en staat nu dus aan de leiding met 32 punten uit 13 duels. Herfstkampioen FC Bosdam Beveren volgt op 6 punten maar het heeft nog 2 inhaalduels te goed.

***Dit waren alle uitslagen op de 14de speeldag in de 1ste provinciale Oost-Vlaanderen:
Svelta Melsele B – KFC Eendracht Zele 0-6;
KVE Drongen – KSV Temse 12-0;
KSK Beveren – FC Bosdam Beveren 3-2;
KFC Merelbeke – KAA Gent Ladies D 0-4;
Wilskracht Idegem – Exc. Mariakerke 1-2;