Share

Op donderdag 7 februari 2019 vond er op de hoofdzetel van de KBVB aan de Houba de Strooperlaan in Jette een meeting plaats met de clubs uit de Super League. Er waren vijf van de zes clubs uit de Super League aanwezig alleen KSK Heist ontbrak. Het werd zo goed als opnieuw een maat voor niets.

De KBVB wil immers doorgaan met haar plan om de Yellow Flames als extra team in de Belgische Super League te laten aantreden waar geen enkele club voor te vinden is. Maar blijkbaar zijn ze bij de KBVB en Voetbal Vlaanderen hardhorig en niet af te brengen van dat idee om met jongeren in de belangrijkste competitie van het Belgische vrouwenvoetbal te gaan spelen. Over een uitbreiding van de competitie met clubs uit de eerste klasse werd niet gepraat. Daar wordt blijkbaar zelfs niet aan gedacht. Wat vooral duidelijk geworden is na deze vergadering is dat er bij de KBVB geen visie is hoe het verder moet met de competitie. Er komen heel vaak veel mooie woorden naar buiten toe zoals die van CEO Peter Bossaert recent in de media die het had over een plan in april of mei, maar inhoudelijk en concreet komt er niets op tafel ook niet nu er begin januari 2019 een manager vrouwenvoetbal is aangesteld. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share