Share

Nadat er op vrijdag 1 februari 2019 slechts één van de drie wedstrijden in de Super League kon plaatsvinden komen op vrijdag 8 februari 2019 opnieuw alle clubs aan de aftrap.

We blikken voor de volledigheid nog even terug op de 14de speeldag waarvan dus nog twee wedstrijden moeten gespeeld worden. Alleen KSK Heist tegen RSC Anderlecht vond plaats en die wedstrijd eindigde op een logische overwinning voor de titelverdediger met 3 doelpunten van Belgian Red Flame Tine De Caigny en de eerste goals van het seizoen voor de nieuwkomers Britt Vanhamel, Abbi Grant en Norma Cinotti. Ook Ulrike De Frère trof raak! In de stand wordt vrouwelijk paars-wit nu alleen leider, KSK Heist, het enige team dat voorlopig effectief 14 wedstrijden speelde, is nog altijd laatste zonder punten.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Christophe Evrard (RSCA TV):

Dit waren dus de doelpuntenmakers uit dit duel van de 14de speeldag:

KSK Heist – RSC Anderlecht 0-7 (rust: 0-4);
Doelpunten: 32′ Abbi Grant 0-1, 35′ Ulrike De Frère 0-2, 43′ Tine De Caigny 0-3, 44′ Tine De Caigny 0-4, 59′ Britt Vanhamel 0-5, 74′ Tine De Caigny 0-6, 90′ Norma Cinotti 0-7.

De afgelaste duels waren KRC Genk Ladies – OH Leuven en KAA Gent Ladies – Standard. Wanneer deze wedstrijden zullen plaatsvinden is vanwege de drukke kalender met oefenduels en dergelijke meer van de Belgian Red Flames in alle categorieën nog onbekend.

De stand na deze wedstrijd van de 14de speeldag is:
1. RSC Anderlecht 13-30 (48-9);
2. KAA Gent Ladies 13-27 (45-15);
3. KRC Genk Ladies 13-20 (35-18);
4. Standard 12-19 (30-12);
5. OH Leuven 13-12 (17-28);
6. KSK Heist 14-0 (2-95).

PS: In de stand is nog geen rekening gehouden met het gestaakte duel Standard-RSC Anderlecht van vrijdag 16 november 2018 waarover nog altijd geen definitieve uitspraak gevallen is. Nadat Standard in evocatie ging tegen de beslissing waarbij RSC Anderlecht in het gelijk werd gesteld verbrak de Evocatiecommissie het vonnis van het Beroepscomité zodat er nu een nieuw Beroepscomité zal moeten samengesteld worden of hoe een gestaakte voetbalwedstrijd stilaan een processie van Echternach aan het worden is …

***Topschutters:

17 goals:
Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht);

Ella Van Kerkhoven is voorlopig de topschutter in de Belgische Super League 2018-19! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

16 goals:
Amber Maximus (KAA Gent Ladies);

10 goals:
Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);

8 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard), Silke Leynen (KRC Genk Ladies);

7 goals:
Lisa Petry (Standard);

6 goals:
Anaëlle Wiard (OH Leuven)

5 goals:
Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Noémie Gelders (Standard);

4 goals:
Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Caroliena Wolters (Standard), Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies), Liv Aerts (KRC Genk Ladies), Mariam Abdulai Toloba (KAA Gent Ladies), Tine De Caigny (RSC Anderlecht);

3 goals:
Yuna Appermont (KRC Genk Ladies), Aster Janssens (KRC Genk Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Celien Guns (KRC Genk Ladies);

2 goals:
Elena Dhont (KAA Gent Ladies), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Sari Kees (OH Leuven), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Nicky Van Den Abbeele (KAA Gent Ladies), Zoë Van Eynde (Standard), Charlotte Cranshoff (Standard), Liv Aerts (KRC Genk Ladies), Marie Minnaert (KAA Gent Ladies), Riete Loos (KRC Genk Ladies), Janne Geers (KRC Genk Ladies), Heleen De Schrijver (OH Leuven), Marith De Bondt (OH Leuven), Ulrike De Frère (RSC Anderlecht);

1 goal:
Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Eline Steenhuysen (KSK Heist), Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Floor Caelen (KRC Genk Ladies), Lore Vanschoenwinkel (KRC Genk Ladies), Shari Van Belle (KAA Gent Ladies), Jody Vangheluwe (KAA Gent Ladies), Lotte De Wilde (KAA Gent Ladies), Gisèle De Win (KAA Gent Ladies), Lowiese Seynhaeve (KAA Gent Ladies), Emma Coolen (KSK Heist), Lore Asselberghs (OH Leuven), Sien Muylaert (RSC Anderlecht), Zenia Mertens (OH Leuven), Lola Wajnblum (Standard), Lisa Lichtfus (Standard), Karlijn Knapen (OH Leuven), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Nathalie Weytjens (KRC Genk Ladies), Yenthe Kerckhofs (KRC Genk Ladies), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Sonia Fernandez (OH Leuven), Abbi Grant (RSC Anderlecht), Britt Vanhamel (RSC Anderlecht), Norma Cinotti (RSC Anderlecht).

Owngoals:
Jessica da Silva Valdebenito (KSK Heist voor KAA Gent Ladies), Océane Daniel (RSC Anderlecht voor OH Leuven), Emma Coolen (KSK Heist voor KRC Genk Ladies), Lauren Huys (KSK Heist 3x voor RSC Anderlecht).

***Dit is het programma voor de 15de speeldag op vrijdag 8 februari 2019 om 20u:

Standard – KSK Heist (Académie RLD, Angleur);
Scheidsrechter Amandine Lepage met als assistenten Denis Jacob en Sylvie Deckers.

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (Belgian Football Center, Rue de Bruxelles 486, Tubeke);
Scheidsrechter Veronique Hurteux met als assistenten Véronique Geerts en Julie Tanda.

OH Leuven – KAA Gent Ladies (Korbeekdamstraat, Oud-Heverlee, 20u30);
Scheidsrechter Sam Silvrants met als assistenten Shauni Depruyst en Thalia Decoene.

*Volg de tussenstanden via:
Futbol24.com

***Dit is het programma voor de 16de speeldag op vrijdag 15 februari 2019 om 20u:
RSC Anderlecht – OH Leuven;
Standard – KRC Genk Ladies;
KSK Heist – KAA Gent Ladies (16/02/2019 om 15u);

Dit is het programma voor de 17de speeldag op vrijdag 22 februari 2019 om 20u:
KRC Genk Ladies – KSK Heist;
KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht (20u30);
OH Leuven – Standard (20u30);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Voor nog meer over Tine De Caigny ga naar:
Vrouwenteam.be

Share