Er waren weinig wedstrijden in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal het voorbije weekend en dus kon je eens een kijkje nemen in het buitenland waar er enkele topaffiches op het programma stonden.

In Italië won Juventus op de 17de speeldag de allereerste Juventus – Milan AC in het Stadio Silvio Piola (de heenwedstrijd eindigde op 3-0 voor Milan AC). Doris Bacic, ex-doelvrouw van RSC Anderlecht, verdedigde met glans het doel van de thuisploeg. Het werd 2-0 dankzij een dubbel van Italiaans international en straks te zien op het WK 2019 in Frankrijk Barbara Bonansea (1-0, 54ste minuut en 2-0, 86ste minuut). Juventus is leider met 44 punten, dat is er eentje meer dan het Fiorentina van Davina Philtjens en Heleen Jaques. Milan AC is nu derde met 39 punten. Vorige week op zaterdag 9 februari 2019 hield de Belgische doelvrouw Diede Lemey met Atalanta Mozzanica nog de 0 op het bord tegen leider Juventus. Dat deed ze eerder dit seizoen ook tegen Milan AC!

Diede Lemey hield vorige week nog de nul met Atalanta Mozzanica tegen Juventus! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bekijk beelden van Juventus – Milan AC met dank aan Sky Sports:
Fb Sky Sport

***In Duitsland haalde Bayern München het op de 14de speeldag met 4-2 thuis tegen VfL Wolfsburg dat zo de eerste competitienederlaag van het seizoen moest toestaan. De doelpunten waren achtereenvolgens van Carina Wenninger (1-0, 20ste minuut), Gina Lewandowski (2-0, 41ste minuut), een owngoal van Babett Peter (3-0, 64ste minuut), Nilla Fischer (3-1, 71ste minuut), Ewa Pajor (3-2, 77ste minuut) en Fridolina Rolfö (4-2, 90ste + 1′ minuut). Bayern München heeft nu evenveel punten als Wolfsburg (35) dat wel nog een beter doelpuntensaldo heeft (57-9 tegenover 54-15). Turbine Potsdam volgt als derde op 7 punten van het leidersduo.

Bekijk de video rond Bayern München – VfL Wolfsburg met dank aan Magenta Sport:

***In Frankrijk zorgde Belgian Red Flame Janice Cayman op de 17de speeldag voor twee goals in de 4-1-thuiswinst van Montpellier tegen Dijon terwijl in de andere wedstrijden van de 17de speeldag zowel Lyon (met een 1-0-winst tegen het Rijsel van Maud Coutereels, Silke Demeyere en de revaliderende Jana Coryn) als PSG (4-0 tegen Fleury) zich door hun overwinningen inmiddels al verzekerden van hun UWCL-ticket voor het seizoen 1919/20.