Share

Op donderdag 21 februari 2019 is er in de vroege namiddag geloot voor de kwalificatiegroepen op weg naar het EK 2021 in Engeland. Voor de Belgian Red Flames van bondscoach Ives Serneels kwam er een haalbare groep met bekende tegenstanders uit de bus.

Een beeld van alle groepen! Foto – (c) UEFA.com

Op weg naar het EK 2021 in Engeland krijgen de Belgian Red Flames in de kwalificaties tussen 26 augustus 2019 en 22 september 2020 te maken met haalbare en bekende tegenstanders. Geen enkele van die teams die als tegenstander van België uit de urne kwamen in Nyon staat deze zomer op het WK 2019 in Frankrijk. Bovendien kwam met Zwitserland (in de barrages op weg naar het WK 2-2 thuis en 1-1 uit) niet meteen de zwaarst mogelijke tegenstander van de reekshoofden uit de bus. Tegen Roemenië werd op weg naar het niet gehaalde WK 2019 in Frankrijk zowel thuis (3-2) als uit (0-1) gewonnen terwijl Kroatië en Litouwen teams zijn waartegen de Belgian Red Flames niet meteen problemen zouden mogen hebben mits natuurlijk de juiste mensen op het juiste moment geselecteerd worden.

Nederland, hier met Sherida Spitse, Vivianne Miedema en Lieke Martens, is de titelverdediger en winnaar van het EK 2017! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook nog meegeven dat Europees Kampioen en titelverdediger Nederland het in groep A mag opnemen tegen Rusland, Slovenië, Turkije, debutant Kosovo en Estland.

Er zijn in totaal 9 groepen op weg naar het EK 2021 in Engeland en de 9 groepswinnaars en de drie tweedes met het beste resultaat tegen de groepswinnaar, de derde, vierde en vijfde uit de groep zijn rechtstreeks geplaatst voor die eindronde. De 6 minst beste tweedes gaan in oktober 2020 barrages spelen voor de 3 resterende tickets voor het EK 2021 waarvoor gastland Engeland al rechtstreeks geplaatst is.

Lees meer over alle groepen via:
UEFA.com

Voor nog meer over de Belgian Red Flames voor de Cyprus Women’s Cup 2019:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share