Share

Op vrijdag 1 maart 2019 kwamen de Belgian Red Flames opnieuw in actie. Voor de U19 was het al heel vroeg dag met de tweede oefenwedstrijd in en tegen Turkije. Het team van bondscoach Ives Serneels speelden in de namiddag op de tweede speeldag in de Cyprus Women’s Cup tegen Oostenrijk. Ook vandaag kwamen ze allebei tot een zelfde resultaat namelijk een gelijkspel.

De foto voor de eeuwighed voor het tweede vriendschappelijke duel tussen Turkije U19 en België U19 (hier met Ella Vierendeels van KAA Gent Ladies). Foto – (c) TFF

De Belgian Red Flames U19 namen al vroeg de leiding in Riva tegen Turkije met een doelpunt na 6 minuten van Sari Kees van OH Leuven (0-1), maar nog voor de rust kwamen de bordjes opnieuw in evenwicht toen Seda Nur İncik de gelijkmaker lukte (1-1, 44ste minuut). In de tweede helft veranderde de score niet meer.

Foto – (c) KBVB / Belgian Red Flames

Later op de dag hielden Oostenrijk en de Belgian Red Flames het in Larnaca op een scoreloos gelijkspel. Veel kansen waren er naar verluidt niet in een wedstrijd waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden. Ze hadden allebei kunnen scoren maar deden dat uiteindelijk niet. Het bleef dus 0-0!

Foto – (c) KBVB / Belgian Red Flames

Het andere duel in groep C was veel spectaculairder. Nigeria liep in de eerste helft 3-0 uit tegen Slovakije, dat na de rust tussen de 67ste en 76ste minuut terugkwam tot 3-3 maar uiteindelijk wel nog met 4-3 verloor tegen de enige WK-deelnemer in deze groep. Ook nog melden dat beide teams een strafschop misten in dit duel!

Zowel Oostenrijk, dat op de openingsdag met 4-1 won tegen WK-deelnemer Nigeria, als de Belgian Red Flames (3-0-winst op de 1ste speeldag tegen Slovakije) hebben nu 4 punten uit 2 wedstrijden in groep C. Nigeria volgt op de 3de plaats met 3 punten uit 2 duels. Slovakije staat 4de en laatste zonder punten.

Op maandag 4 maart 2019 spelen de Belgian Red Flames voor de groepswinst tegen Nigeria. Ze zullen op dat ogenblik het resultaat van Oostenrijk – Slovakije, de andere slotwedstrijd in de groep al kennen want dat duel wordt eerder op de dag gespeeld!

Bekijk foto’s rond Oostenrijk – België en de Cyprus Women’s Cup 2019 van David Catry en Stijn Audooren via:
Sportpix.be

Lees nog meer over Oostenrijk – België via:
Website KBVB

Lees nog meer over het vriendschappelijke duel Turkije U19 – België U19 via:
TFF.org

Voor alle uitslagen in de Cyprus Women’s Cup 2019 ga naar:
Futbol24.com – Cyprus Women’s Cup 2019

Voor alle uitslagen op de 2de speeldag in de Algarve Cup 2019 ga naar:
Futbol24.com – Algarve Cup 2019

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share