Share

De Belgian Red Flames hebben hun derde wedstrijd op de Cyprus Women’s Cup 2019 gewonnen tegen WK-deelnemer Nigeria. Het was de allereerste ontmoeting tussen deze beide landen op het hoogste niveau.

De Belgian Red Flames die aan de wedstrijd begonnen tegen Nigeria! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

België nam in het GSZ Stadion van Larnaca onder leiding van bondscoach Ives Serneels een goeie start met na 7 minuten al een doelpunt van Elena Dhont (KAA Gent Ladies) (1-0). Het was het begin van een sterke eerste helft van de Belgian Red Flames die via Kassandra Missipo (KAA Gent Ladies) ook nog de lat troffen.

Gentse vreugde bij de Belgian Red Flames in Larnaca na het doelpunt van Elena Dhont. U ziet ook Kassandra Missipo en Chloé Vande Velde! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Na de rust stak Nigeria met enkele nieuwe gezichten op het veld even de neus aan het venster maar België kon de controle behouden. Alleen op het einde van de wedstrijd lukte Nigeria nog bijna de gelijkmaker maar doelvrouw Justien Odeurs stond in de weg!

Nigeria voor het laatste groepsduel tegen de Belgian Red Flames op de Cyprus Women’s Cup 2019 in Larnaca! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de andere wedstrijd in de groep won Oostenrijk met 1-0 tegen Slovakije dankzij een doelpunt net na de rust van Nicole Billa (46ste minuut). Slovakije eindigde de wedstrijd met tien na een rode kaart voor Alexandra Biroova. Oostenrijk is zo winnaar van groep C met 7 punten uit 3 duels en een doelsaldo van 5-1, de Belgian Red Flames eindigen op de 2de plaats met 7 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van 4-0. Het is het enige team dat in de groepsfase van dit tornooi geen doelpunt moest toestaan.

Captain Tessa Wullaert aan de bal voor de Belgian Red Flames tegen Nigeria. De Belgische Gouden Schoen speelt straks voor de derde plaats op de Cyprus Women’s Cup 2019! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

België speelt uiteindelijk nu woensdag 6 maart 2019 om 14 uur in het GSZ Stadium van Larnaca voor de 3de plaats opnieuw tegen Oostenrijk alhoewel er eerst sprake was van een duel voor de 5de plaats tegen Mexico maar de organisatie had zich blijkbaar van wedstrijdreglement vergist. De finale van de Cyprus Women’s Cup 2019 gaat tussen WK-deelnemer Noord-Korea (winnaar groep A) en WK-deelnemer Italië (winnaar groep B). Deze beide landen wonnen al hun groepswedstrijden!

Foto – (c) FPF / Algarve Cup 2019

In de Algarve Cup 2019 gaat de finale op woensdag 6 maart 2019 tussen WK-deelnemer Noorwegen en Polen. Canada en Zweden spelen het duel voor de 3de plaats. Zwitserland, tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2021 in Engeland wonnen hun tweede wedstrijd tegen Portugal (3-1) nadat ze hun eerste duel tegen Zweden met 4-1 verloren. Zwitserland speelt voor de 7de plaats tegen Spanje, de winnaar van de Cyprus Women’s Cup 2018. Europees kampioen Nederland, vorig jaar nog gedeeld winnaar met Zweden, maakte een slechte beurt met nederlagen tegen Spanje (0-2) en Polen (0-1). Vrouwelijk Oranje speelt in Portugal de wedstrijd voor de 11de plaats tegen China.

De She Believes Cup! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de She Believes Cup in de Verenigde Staten tenslotte spelen Engeland en Japan op dinsdag 5 maart 2019 hun 3de groepswedstrijd. Aangezien deze beide landen na 2 duels 4 punten hebben kan deze wedstrijd ook gezien worden als de finale van het tornooi. Het duel is rechtstreeks te bekijken vanaf 23 uur onze tijd op BBC4! Brazilië en gastland en wereldkampioen de Verenigde Staten staan in de andere laatste groepswedstrijd tegenover mekaar.

Lees nog meer over Nigeria – België via:
Website KBVB

Voor alle uitslagen ga naar:
Futbol24.com

Bekijk foto’s van de Cyprus Women’s Cup 2019 via:
Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share