Share

Op de dag dat Tatyana Beloy, de dochter van ex-KV Mechelen en Beerschot-verdediger Paul Beloy, 34 werd, stond er niet alleen een kwartfinale in de Beker van België bij de vrouwen op het programma maar ook een volledige speeldag in de eerste en de tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal! U kan hieronder alle uitslagen bekijken.

***Beker van België – Kwartfinale – zaterdag 9 maart 2019:

Standard – KRC Genk Ladies B 5-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 13′ Zoë Van Eynde 1-0, 51′ Lola Wajnblum 2-0, 53′ Constance Brackman 3-0, 59′ Maurane Marinucci 4-0, 78′ Kenza Vrithof 5-0.

Standard ontvangt nu op zaterdag 13 april in de halve finale van de Beker van België KRC Genk Ladies. Dit is een herhaling van de bekerfinale van vorig seizoen die toen in Eupen door Standard met 2-0 gewonnen werd.

Lees meer over deze kwartfinale via:
Webiste KRC Genk Ladies

***Super League – inhaalwedstrijd 14de speeldag al gespeeld op vrijdagavond 8 maart 2019:

KRC Genk Ladies – OH Leuven 3-1 (rust: 0-1);
Doelpunten: 45′ Anaëlle Wiard 0-1, 53′ Celien Guns 1-1, 73′ Liv Aerts 2-1, 88′ Celien Guns 3-1.
Bijzonderheid: 37′ Silke Leynen (KRC Genk Ladies) mist strafschop (gestopt door Louise Van Den Bergh (OH Leuven).

Na deze overwinning is KRC Genk Ladies zeker van deelname aan play-off 1. OH Leuven speelt in play-off 2 tegen KSK Heist.

Lees nog meer over dit duel via:
Website KRC Genk Ladies

***1ste klasse – 20ste speeldag:
SC E. Aalst – Kontich 0-3;
VC Moldavo – FW Diksmuide Merkem 2-1;
FWS Woluwe – KAA Gent Ladies B 2-0;
Tongeren – Club Brugge 2-2;
Svelta Melsele – USGTH 1-2;
Standard B – SV Zulte Waregem 2-1;
KRC Genk Ladies B – Massenhoven werd verplaatst naar vrijdag 29 maart 2019 om 20u30.

FWS Woluwe heeft als leider nu 50 punten uit 20 wedstrijden. Club Brugge lost de rol na het gelijkspel op Tongeren met nu 42 punten uit 19 wedstrijden. Het beloftenteam van KAA Gent Ladies is derde met 35 punten uit 20 wedstrijden. Onderaan is het beloftenteam van Standard nu 11de met 21 punten uit 20 wedstrijden. Tongeren is 12de met 19 punten uit 20 duels. Svelta Melsele is 13de met 17 punten uit 20 wedstrijden en FW Diksmuide Merkem sluit de rij als 14de met 15 punten uit 20 wedstrijden.

***2de klasse A – 20ste speeldag:
Club Brugge B – SV Zulte Waregem B 2-3;
Olsa Brakel – KAA Gent Ladies C 2-1;
USGTH B – Loenhout SK 3-2;
Wuustwezel – Maria-Ter-Heide 1-2;
Dames VK Egem – KDC Ruddervoorde 3-0;
SC E. Aalst B – GFA Sinaai 0-2;
KSV Sottegem – KSK Voorwaarts Zwevezele 0-4;

Bekijk een samenvatting van Club Brugge B – SV Zulte Waregem B met dank aan Siebe Cambier:

KSK Voorwaarts Zwevezele wordt opnieuw leider met nu 53 punten uit 19 wedstrijden. Wuustwezel, dat de derby thuis tegen Maria-Ter-Heide verloor, is tweede met 52 punten uit 20 wedstrijden. Dames VK Egem volgt op de derde plaats met 45 punten uit 20 wedstrijden. Onderaan is Olsa Brakel 10de met 24 punten uit 19 wedstrijden. USGTH B volgt op de 10de plaats met 20 punten uit 20 duels. Loenhout SK is 11de met 16 punten uit 20 wedstrijden. SC Eendracht Aalst B staat op de 13de plaats met 7 punten uit 19 wedstrijden en KDC Ruddervoorde is 14de en laatste met 3 punten uit 20 wedstrijden.

***2de klasse B – 20ste speeldag:
RSC Anderlecht B – Sibret 3-0;
FC Fémina La Louvière – RES Couvin-Mariembourg 0-3;
Bokrijk Sport – ASE de Chastre 4-2;
RFC Luik – Standard C 1-3;
KV Mechelen – OH Leuven B 1-3;
KHO Wolvertem Merchtem – VC Moldavo B 4-0;
FC Irlande Auderghem – DVC Eva’s Tienen 0-4;

Bekijk de video rond RFC Luik – Standard C met dank aan Regis Sibille:

Het beloftenteam van OH Leuven blijft leider met nu 55 punten uit 20 wedstrijden. Het heeft 8 punten voorsprong op DVC Eva’s Tienen dat wel nog een wedstrijd te goed heeft. Het beloftenteam van RSC Anderlecht is derde met 45 punten uit 20 duels. KV Mechelen vierde met 43 punten uit 20 wedstrijden en ASE de Chastre vijfde met 41 punten uit 19 duels. Onderaan is FC Irlande Auderghem 10de met 17 punten uit 18 duels. Sibret is 11de met 14 punten uit 17 wedstrijden, Bokrijk Sport volgt op de 12de plaats met 12 punten uit 20 wedstrijden. RES Couvin-Mariembourg klimt terug naar de 13de plaats met nu 8 punten uit 19 duels en FC Fémina La Louvière is opnieuw laatste met 6 punten uit 20 duels.

Bekijk de video rond RSC Anderlecht B – Royal Wallonia Club Sibret dankzij Vrouwenteam TV:

***Mannen – Proxmius League 1B – Heenwedstrijd promotie naar 1A:

KFCO Beerschot-Wilrijk – KV Mechelen 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.
Rode kaart: 59′ Jan Van den Bergh (KFCO Beerschot-Wilrijk) na 2x geel.

Lille OSC met Maud Coutereels en Silke Demeyere plaatste zich voor het eerst voor de finale van de Franse beker bij de vrouwen! Foto – (c) Lille OSC

***In Frankrijk hebben Belgian Red Flame Maud Coutereels en Silke Demeyere zich op zondag 10 maart 2019 met hun club Lille OSC geplaatst voor de finale van de Franse beker. Ze wonnen met Rijsel hun halve finale op bezoek bij Paris FC met 0-1. Het doelpunt viel in de 75ste minuut via Lina Boussaha. In de finale op woensdag 8 mei 2019 in Châteauroux nemen ze het op tegen Olympique Lyonnais. De UWCL-winnaar van de voorbije 3 seizoenen won met 0-1 op bezoek bij tweedeklasser Grenoble met het kleinste verschil. Ada Hegerberg, de winnares van de allereerste Women’s Ballon d’Or lukte in de toegevoegde tijd met een kopbal na voorzet van Dzsenifer Marozsan het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1, 90ste + 4′ minuut).

Jassina Blom (tweede van rechts) was de matchwinnaar bij FC Twente thuis tegen haar ex-club SC Heerenveen! Foto – (c) FC Twente Vrouwen

***In Nederland plaatsten Nicky Evrard en Jassina Blom zich op zaterdag 9 maart 2019 met FC Twente voor de halve finales van de Nederlandse beker. FC Twente won thuis tegen SC Heerenveen met 2-1. Jassina Blom die na 66 minuten was ingevallen lukte in de 85ste minuut het winnende doelpunt tegen haar ex-club! Belgian Red Flame Nicky Evrard kwam niet in actie. FC Twente gaat in de halve finale van de Nederlandse beker op bezoek bij Ajax Amsterdam, dat in de kwartfinale thuis met 4-2 won tegen Achilles ’29. De andere halve finale gaat tussen PEC Zwolle en ADO Den Haag. Wedstrijden zijn voorzien op 12 en 14 april 2019.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share